Nenadić: "Nismo zaslužili poraz"

Autor: Beta Beta
petak 15.01.2016.
23:59
Izvor: Beta

Srpski reprezentativac Petar Nenadić istakao je da su "Orlovi" zaslužili više od poraza na otvaranju Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Beta
Beta

Povezane vesti

Rukometaš Srbije Petar Nenadić rekao večeras je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi od Poljske na startu Evropskog prvenstva.

"Uvek je teško izgubiti meč u poslednjem minutu. Mogu slobodno da kažem nezaslužena pobeda Poljaka. Nisu je zaslužili, ali to je tako, na kraju su uzeli bodove. Dugo vremena nismo odigrali ovako dobar meč, borbeno i pametno, ali je na kraju falilo i sreće. Ponosan sam na igrače i stručni štab. Pokazali smo dobru partiju i nismo zaslužili da izgubimo", rekao je Nenadić posle utakmice.

Rukometaši Srbije porazom su počeli nastup na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras izgubili u Krakovu od Poljske sa 28:29 (15:14) u prvom kolu Grupe A.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva i neizvesna od početka do kraja, a Poljska se bolje snašla u finišu. Rukometaši Srbije su imali veliku priliku da izbore remi, ali Ivan Nikčević nije realizovao sedmerac u poslednjem minutu meča.

"Koliko god je poraz težak, ovo je naša pobeda. Moramo sad brzo da izbrišemo ovu utakmicu iz glave. Nemamo za čim da žalimo. Sada se okrećemo Francuzima. Da pokušamo da uradimo nešto, ako ne, idemo na Makedonce", rekao je Nenadić, koji je utakmicu završio sa sedam postignutih golova.

Desni bek Srbije Nemanja Zelenović ocenio je da je njegova ekipa na večerašnjem meču pokazala - srce, borbenost, timsku igru i kolektiv.

"Nedostajalo je sreće na kraju. Prikazali smo odličnu partju. Imamo veliki potencijal, to smo večeras pokazali. Šta je, tu je, idemo napred. Ne smemo da budemo samokritični. Bilo je dosta dobrih stvari. Idemo dignute glave dalje", naveo je Zelenović.

Levi bek reprezentacije Momir Rnić rekao je da se Srbija odigrala sjajnu utakmicu pred 15.000 domaćih navijača.

"Na dobrom smo putu ako ovako nastavimo. Moramo da osvojimo dva boda, da se plasiramo u drugi krug i izborimo kvalifikacije za Rio", rekao je Rnić.

Srbija u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva, u nedelju, igra protiv Francuske.

Ne propustite