Lino Červar dobio nagradu EHF-a

Autor: Beta Beta
nedelja 17.01.2016.
23:58
Izvor: Beta

Bivši selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar dobio je danas u Krakovu nagradu za najveća trenerska dostignuća u karijeri, kao prvi trener koji je dobio to priznanje.

Beta/AP Photo/Anders Brohus/POLFOTO
Beta/AP Photo/Anders Brohus/POLFOTO

Povezane vesti

Kako prenosi agencija Hina, 65-godišnjem Červaru nagradu je uručio predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brio.

"Ja nisam profesor rukometa, nego rukometni trener s vizijom i idejama. Moji rezultati su samo proizvod stalnog učenja i analiziranja. Ovo je prekrasno priznanje za trenersku karijere dugu 40 godina", rekao je Červar na svečanosti u Krakovu, gde se održava Evropsko prvenstvo u rukometu.

Červar je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji rukometa. Hrvatska je s njim na klupi osvojila zlato na Svetskom prvenstvu 2003, Olimpijsko zlato u Atini 2004, dve srebrne medalje na svetskim prvenstvima, 2005. i 2009, kao i dva evropska srebra, 2008. i 2010. godine.

Červar je sa Zagrebom osvojio osam titula prvaka Hrvatske i sedam nacionalnih kupova, dok je sa skopskim Metalurgom osvojio četiri titule šampiona Makedonije i četiri nacionalna kupa.

"Hvala EHF-u na ovoj nagradi. Uveren sam u svetlu budućnost rukometa. Naravno, rukometna tehnika je uvijek u centru pažnje. Bez tehnike nema uživanja u igri. Siguran sam da će rukomet postati globalni evropski događaj," rekao je Červar.

Ne propustite