Kvalifikacije za EP (žene) - Srbiji laka grupa!

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.04.2015.
16:42
Izvor: Beta

Ženska rukometna selekcija Srbije, imala je sreće na žrebu, jer joj je dodeljena ne bas teška grupa.

ehf-euro.com
ehf-euro.com

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2016. godine igrati u Grupi 2 zajedno sa selekcijama Češke, Ukrajine i Italije, odlučeno je danas žrebom.

"Jako dobra grupa, mi smo favoriti. Prvi put smo bili u prvom šeširu, što nam je pomoglo da izvučemo grupu po meri i možemo da budemo medju dve reprezentacije u Švedskoj", rekao je selektor Saša Bošković.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od oktobra 2015. do juna 2016. godine. Na šampionat Evrope plasiraće se po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

"Zanimljiva grupa. Sa Češkom smo već igrali, nisu ni malo naivni. Imamo kvalitet da budemo prvi u grupi da bismo dobile lakšu grupu na EP", kazala je reprezentativka Srbije Jovana Risović.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković naveo je da grupa nije ni teška, ni laka i da nacionalni tim može da se nada dobrom rezultatu.

"Mislim da, ukoliko u reprezentaciji sve bude kako treba, ukoliko budemo kompletni, ne bi trebalo da bude problema u kvalifikacijama. Uz svo uvažavanje selekcija sa kojima smo u grupi, mislim da smo kvalitetniji i da možemo da se nadamo dobrom plasmanu", rekao je Đurković.

Evropsko prvenstvo će se održati od 4. do 18. decembra 2016. godine u Švedskoj.

Ne propustite