Kragujevčanke vladaju srpskim rukometom!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.05.2015.
20:24
Izvor: Sportske.net

Prva dupla kruna za Radnički iz Kragujevca u istoriji tog kluba! Sjajno izdanje reprezentativki u dresu Radničkog iz Kragujevca u finalu Kupa Srbije za rukometašice, ekipa Jagodine nije danas imala šanse u Kragujevcu.

Zoran Petrović
Zoran Petrović

Povezane vesti

Radnički iz Kragujevca je apsolutni vladar ženskog rukometa u Srbiji.

Devojke predvođene Aleksandrom Radosavljevićem gubile su samo sa 1:0 na ovoj utakmici, a nakon toga su preuzele sve konce igre u svoje ruke i najviše zahvaljujući fantastičnoj odbrani uspele da trijumfuju u ovom finalnom meču Kupa Srbije koji se igrao u dvorani Jezero u Kragujevcu.

Na kraju je bilo 26:18 (16:6).

Najbolje na ovom meču su bile fenomenalne reprezentativke Srbije koje predstavljaju pravu budućnost srpskog rukometa, Jovana Risović i Anđela Janjušević.

Prva je sa 20 odbrana (čak tri sedmerca je odbranila u prvom delu igre) "spustila roletnu" na svoj gol, druga je sa 14 golova rešetala odbranu Jagodinki.

Radojević je jedina bila raspoložena u dresu Jagodine, postigla je pet golova, ali malo je to bilo da bi se ugrozila ekipa Radničkog koja je danas igrala bez standardnih Katarine Stepanović, Marijane Tanić i Jelene Nišavić koja je najverovatnije završila svoju karijeru.

JAGODINA: Milanović, Radojević 5, Vasić 3, Matić 4, Jevtić, K. Georgijev (12 odbrana), Stefanović, Kukić 3, Oljača (2 odbrane), Glišović, Radović, T. Georgijev 3

RADNIČKI: Stajković, Prijović 3, Kevrešan-Mačužić, Radosavljević 4, Begović, Milošević 2, Tošović, Ristić, Balać 1, Stanisavljević, Risović (20 odbrana), Dukić 1, Samailović, Danilović 1, Janjušević 14

Jovana Risović je proglašena i za najbolju rukometašicu finalnog turnira Kupa Srbije.
zrk radnicki
foto: Zoran Petrović

Ne propustite