Jovica Cvetković: "Sami odlučujemo o svojoj sudbini"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 12.06.2017.
16:50
Izvor: Beta

Selektor srpskih rukometaša Jovica Cvetković rekao je danas da njegova ekipa u dobrom raspoloženju čeka kvalifikacioni duel sa Poljskom u kom će "sama odlučivati o svojoj sudbini".

Epa/Valdrin Xhemaj
Epa/Valdrin Xhemaj

Povezane vesti

"Dobro smo raspoloženi, bez obzira na velike probleme koje imamo sa povredama. Od 28 igrača koje smo imali na spisku, ne znam da li ću uspeti da oformim sastav od 16. Kraj sezone je doneo sve to", rekao je Cvetković u najavi utakmice.

Srpski rukometaši će u nedelju u Nišu igrati protiv Poljske, a ako pobede plasiraće se na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Cvetković neće moći da računa na igrače poput Marka Vujina, a najviše ga brine izostanak Žarka Šešuma jer je on uz Petra Nenadića jedini srednji bek.

"Tu sada tražimo alternativno rešenje. Pozvali smo svih 28 igrača, što je bilo neobično u početku, ali nam je pomoglo jer nismo znali da ćemo se sresti sa ovakvim problemima. Morali bismo naknadno da ih zovemo, što bi dodatno poremetilo trenažni proces", kazao je selektor.

Reprezentacija još nije kompletna pošto pojedini igrači nisu završili klupske obaveze.

"Još se okupljamo. U toku dana nam stižu braća Nenadić iz Nemačke, a u utorak i golman Cupara iz Španije. Računali smo na sve to. Naša rešenost je ista. Daćemo sve od sebe. Odlučujemo sami o svojoj sudbini", rekao je Cvetković.

Poljska je promenila selektora i podmladila sastav, a u Srbiju dolazi posle tri poraza na prijateljskom turniru u Norveškoj prošle nedelje.

"Sa svakom promenom dolazi nešto dobro i to svi u reprezentaciji znamo. To što je selektor nov, a igrači mladi i nepoznati, neće nas uljuljkati. Nas interesuje naša igra, naš napredak. Želimo da se odužimo ljudima za podršku i obradujemo ih plasmanom na Evropsko prvenstvo", kazao je Cvetković.

Utakmica izmedju rukometaša Srbije i Poljske igraće se u sredu od 20.45 u niškoj hali Čair.

Istog dana u Čairu u 18.00 ženska rukometna reprezentacija Srbije imaće priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo u revanšu protiv Italije.

Cvetković je rekao da dupli program u Nišu "nagoveštava neke bolje dane" za srpski rukomet, a da bi plasman njegovog tima na šampionat Evrope bio "samo korak na putu ka tom cilju".

Ne propustite