Hrvat na klupi za spas srpskog rukometa?

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.07.2014.
10:18
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle debakla naših rukometaša u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru i ostavke selektora Vladana Matića, i dalje je neizvesno ko bi u narednom periodu mogao da vodi naš nacionalni tim i ponovo ga vrati u evropski vrh, gde smo bili do pre dve god

rkmetalurg.mk
rkmetalurg.mk

Povezane vesti

Savez je na ostavku Matića reagovao imenovanjem Dejana Perića za vršioca dužnosti selektora, ali se na neko konkretnije i dugoročno rešenje i dalje čeka.

Predsednik RSS Velimir Marjanović je u izjavi ''Novostima'' otkrio koga bi lično voleo da vidi na mestu selektora, ali su te opcije, bar za sada, teško ostvarive.

Jedna od najvećih želja je Ljubomir Vranješ, koji je prošle godine kratko vodio ''Orlove'', ali je i za to vreme uspeo da pokaže svoj kvalitet, koji je još više došao do izražaja na klupskom planu ovog proleća, pošto je Vranješ sa nemačkim Flensburgom mimo svih očekivanja osvojio titulu prvaka Evrope.

Posle tog velikog uspeha, jasno je da se Nemci neće tek tako odreći Vranješa, pa nije realno da se on vrati na klupu Srbije.

Prvi čovek RSS je pomalo iznenadio isticanjem želje da trofejni hrvatski stručnjak Lino Červar bude novi selektor Srbije, ali je i ta varijanta teško izvodljiva.

''Vrlo rado bih Červara video na klupi, ali to je verovatno nemoguće. Imao bih potpuno poverenje u njega, ali pitanje je kako bi ga igrači i javnost prihvatili. Cenim i Seada Hasanefendića, ali ima angažman u Tunisu. Naravno, prva želja je Ljubo Vranješ, ali bi on za sada mogao da se angažuje jedino na neki savetodavan način'', objašnjava Marjanović u izjavi za ''Novosti''.

Dakle, kao i u fudbalu, izbor selektora i u srpskom rukometu postaje veoma težak zadatak...








Ne propustite