EP - Srpkinje stigao umor, Nemačka ubedljiva...

Autor: Darko Mitrović
subota 10.12.2016.
17:48
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je danas svoj prvi poraz od početka aktuelnog Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Beta/Anders Wiklund/TT via AP
Beta/Anders Wiklund/TT via AP

Povezane vesti

Posle sjajnih partija u prvoj fazi takmičenja, srpske rukometašice danas su posustale na startu druge faze Evropskog prvenstva.

Rivalke reprezentaciji Srbije danas su bile razigrane Nemice, koje su posle bolje igre čitavim tokom meča na kraju slavile sa 26:19.


Od samog starta počelo je kako ne treba. Naše rukometašice su bile prilično nervozne i nesigurne u napadu, pa su već u prvih pet-šest minuta promašile dva sedmerca, uz još par zicera, što su Nemice umele da kazne.

Uz to, selektor Dragica Đurić je prilično lutala sa izborom golmana u ovom meču. Počela je sa Čolićevom, a kada su Nemice povele sa 7:2, priliku je dobila Kulundžić, a tek onda Jovana Risović, koja je briljirala u prethodnom meču sa Šveđankama.

Međutim, najviše što su naše rukometašice uspele da urade, jeste da sa sedam golora zaostatka stignu na ''minus četiri'' (10:14) na poluvremenu, ali u nastavku nisu uspele da ugroze prednost rivalki.

Na kraju, potpuno zasluženih 26:19 za Nemačku, koja sada ima četiri boda u novoformiranoj grupi, jedan više od naše selekcije, koja će se u sledećem kolu sastati sa reprezentacijom Holandije. Taj meč na programu je u ponedeljak.

Inače, Tamara Georgijev je bila jedina raspoložena u napadu u današnjem meču protiv Nemačke, postigla je sedam golova iz devet pokušaja, a Marina Dmitrović se četiri puta upisala u strelce.

U pobedničkoj ekipi najefikasnije Hubinger i Hubner sa po četiri gola.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 10.12.2016
19:00

Баш лош дан су имале и баш је све ишло како нећемо, пуно грешака онда кад се то најмање смело... још два меча, надајмо се да ће бити боље!