EP - Raspršen još jedan san srpskih rukometašica

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.12.2016.
23:11
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostala je u istom danu bez šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, ali i bez prilike da se bori za mesto koje bi joj donelo direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Beta/Anders Wiklund /TT via AP
Beta/Anders Wiklund /TT via AP

Povezane vesti

Porazom od selekcije Holandije u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Švedskoj, ženska rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez šansi za plasman u polufinale kontinentalne smotre.

Srbija je posle drugog uzastopnog poraza na turniru ostala na tri osvojena boda, ali je ostala nada da bi mogla da se bori za mesto koje garantuje direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Selekcija Francuske savladala je u poslednjem meču današnjeg programa domaćina turnira rezultatom 21:19 čime je Srbiju ostavila bez šansi da u direktnom okršaju odlučuju o trećem mestu u grupi.

Francuskinje su do pobede u večerašnjem meču vodile Estel Minko sa šest i Oleksandrea Lakraber sa četiri postignuta gola. U poraženom timu istakla se Jamina Roberts sa pet golova.

Podsećamo da je treća pozicija u grupi, uz plasman Nemačke i Norveške u polufinale, garantovala našem nacionalnom timu priliku da se domogne pete pozicije na Šampionatu, a samim tim i direktnog plasmana na planetarnu smotru koja se naredne godine održava u Nemačkoj.

Direktan plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće tri prvoplasirane reprezentacije sa tekućeg kontinentalnog šampionata, a ukoliko Nemačka (domaćin SP) i Norveška (aktuelni svetski šampion) uđu u polufinale, automatski će i peta reprezentacija na Evropskom prvenstvu izvaditi "vizu" za rukometni Mundijal.

U poslednjem kolu Grupe 1 u sredu se sastaju Španija i Holandija, Švedska i Nemačka, dok će program tog dana zatvoriti rukometašice Francuske i Srbije duelom koji je na programu od 20.45.

Ne propustite