EP - "Lale" prejake, Srbija bez šansi za plasman u polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.12.2016.
19:57
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Švedskoj čime je ostala bez šansi da se plasira u polufinale kontinentalne smotre.

Beta/Bjorn Larsson Rosvall/TT via AP
Beta/Bjorn Larsson Rosvall/TT via AP

Povezane vesti

Drugim vezanim porazom u sklopu druge faze Evropskom prvenstva koje se održava u Švedskoj, ženska rukometna reprezentacija Srbije oprostila se od borbe za mesto koje vodi u polufinale turnira.

Srbija je u drugom kolu Grupe 1 poražena od selekcije Holandije rezultatom 35:27 (17:12) pa posle dve odigrane utakmice u drugoj fazi takmičenja ima tri osvojena boda prenesena iz prve runde takmičenja.

Vicešampionke sveta pokazale su se kao tvrd orah za naš nacionalni tim, koji je samo na startu drugog poluvremena uspeo da bude kompetitivan i da se rezultatski približi Holanđankama.

Holandija je u prvom poluvremenu izvela veliki broj kontranapada i uspešno ih realizovala, dok je na startu drugog poluvremena Marija Čolić sjajnim odbranama uspela da vrati naš nacionalni tim u život.

Reprezentacija Srbije prišla je u tim momentima na 3 gola zaostatka (22:19) ali je to bilo sve što su naše rukometašice uspele da urade pošto se Holandija potom "odlepila" i upisala zasluženu pobedu.

Najefikasnija rukometašica u našem nacionalnom timu bila je Jovana Stojiljković sa 8 golova, a Tamara Georgijev postigla gol manje.

U poslednjem kolu Grupe 1 Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Francuske što će biti prilika da naše rukometašice poprave utisak i uđu u borbu za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Monday, 12.12.2016
22:46
avatar
Milan Mihajlovic
Monday, 12.12.2016
21:45

Pre bi se reklo da su nase preslabe. Jednostavno u napadu bez ideje i tek sa lonekom akcijom. U odbrani jos gore, kao da ih Mesi dribla.