EP - Hrvati sigurni na startu takmičenja

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.01.2016.
17:55
Izvor: Sportske.net

Duelom Hrvatske i Belorusije u petak je počelo Evropsko prvenstvo za rukometaše a naše zapadne komšije su upisale prvu pobedu poštu su u drugom poluvremenu slomile otpor protivnika.

pol2016.ehf-euro.com/Karol Bartnik
pol2016.ehf-euro.com/Karol Bartnik

Povezane vesti

Dvanaesto Evropsko prvenstvo za rukometaše startovalo je u petak duelom Hrvatske i Belorusije u okviru grupe "B".

Dvorana "Spodek" u Katovicama bila je poprište prvog duela na Evropskom šampionatu koji će biti održan u Poljskoj, a na kojem će učešće uzeti 16 reprezentacija među kojima i selekcija Srbije.

Hrvatska je na startu Šampionata savladala Belorusiju rezultatom 27:21 (15:15) ali su se Belorusi pokazali kao "žilav" protivnik koji je držao rezultatski egal tokom prvih 30 minuta igre.

Tek u nastavku meča Hrvatska je zaigrala kako ume, limitirala rivala na svega šest pogodaka, a postigla je 12 golova što je bilo dovoljno da se upiše prva pobeda na turniru.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobeničke selekcije bio je Manuel Štrlek sa 9 golova, a po pet su postigli Ivan Čupić i Marko Kopljar. Na drugoj strani istakli su se Sjarhej Rutenka sa 8 i njegov imenjak Šilovič sa 7 pogodaka.

U okviru iste grupe večeras je na programu duel Islanda i Norveške, dok reprezentacija Srbije od 20.45 igra protiv domaćina Poljske u okviru prvog kola grupe "A".

Ne propustite