Drama u Baru, bod nade za Srbiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.06.2015.
21:37
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja u utakmici rukometaša Crne Gore i Srbije u Baru, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Srbija imala tri gola prednosti na poluvremenu, a na kraju spasavala bod. Junak u našim redovima golman Obrad Ivezić.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

U pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je kao gost igrala nerešeno 23-23 (14-11) protiv selekcije Crne Gore u Baru i tako zadržala realne šanse za osvajanje jednog od prva dva mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Kao što je poznato, samo pobeda je odgovarala našem nacionalnom timu u večerašnjem meču, posle samo jednog osvojenog boda u dvomeču sa Islandom.

Srbija je večeras bila oslabljena neigranjem povređenog Marka Vujina, ali tokom prvog poluvremena, stvari su se odvijale onako kako smo priželjkivali. Posle uvodnog dela meča u kome se igralo gol za gol, Nemanja Ilić je posle odlične kontre doneo Srbiji dva gola prednosti - 7:5.

Nešto kasnije razigrao se i Uroš Elezović, a prednost ''Orlova'' porasla je i do plus četiri (10-6), ali onda sledi loš period igre, pa su Crnogorci uspeli da serijom 4-0 izjednače na 10-10.

Ipak, finiš prvog dela igre ponovo pripada našima, koji su golovima Abutovića, Vučkovića i Đukića stigli do prednosti od 14-11 na polovini utakmice.

Početkom drugog poluvremena izabranici Dejana Perića su uspevali da održe vođstvo, ali onda sledi novi pad u igri selekcije Srbije i Crna Gora pravi preokret, 18-16!

Srećom, ''Orlovi'' nisu dozvolili da se domaćini rezultatski odlepe, uglavnom je Crna Gora u nastavku meča imala gol prednosti koji su naši stizali i tako se ušlo i u sam finiš.

Na dva minuta do kraja, rezultat je bio 23-23. Posle tajm-auta, usledio je dug napad Crne Gore, ali šut domaćih sa devet metara odbranio je golman Ivezić.

Ušlo se u poslednji minut meča, a onda prava drama! Najpre obostrano isključenje Petričevića i Rastka Stojkovića, da bi onda sudije poništile gol Zelenovića na 30 sekundi pre kraja i tu je praktično bio kraj snovima o pobedi u Baru.

Na četiri sekunde pre kraja, isključen je i Momir Ilić, a posle deveterca za Crnu Goru, domaći su imali šut za pobedu, ali se naš golman Ivezić još jednom istakao i sačuvao nadu u plasman na Evropsko prvenstvo
.

Posle ovakvog epiloga, Crna Gora i Island imaju po 7 bodova na vrhu tabele, a Srbija je treća sa šest. Poslednji je Izrael bez bodova.

Ostalo je još jedno kolo do kraja, Srbija se sastaje sa ''otpisanim'' Izraelom u Kraljevu narednog vikenda, a Crna Gora igra sa Islandom.

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pjanke15
Thursday, 11.06.2015
22:56

Iskreno navijam za Crnu Goru, ali mi je drago za ovaj rezultat jer gledajuci snage na terenu su bile iste. I jednima i drugima hvala na svemu, kao i sto zelim sve najbolje u daljem takmicenju.

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 11.06.2015
11:57

mislim da smo obezbijedili ep na osnovu rez sinoc makar kao najbolji treci bez obzira na rez u zadnje kolo

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 11.06.2015
09:44

Sudija nam ukrao pobedu, ali bolje da ne igramo EP jer ce nas svi gaziti...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 11.06.2015
14:39

Ako se odradi dobar skauting i izaberu pravi igrači, možemo nešto da uradimo.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 11.06.2015
15:01

Ja uopste nisam optimista da ce to da se desi, organizacija je ocajna, strucni rad u reprezentaciji, sistem igre strava i uzas, atmosfera je losa. Negde sam procitao da mi juce nismo imali nijednu kontru na utakmici, koliko to moze da se popravi imali mi i svu dobru volju ovog sveta?!

avatar
Zoran GGMU CG
Wednesday, 10.06.2015
22:13

imali smo zicer da dobijemo na srbiju na kraju realan rezultat nadam se da ce nam se poklopiti rez da budemo makar najbolji treci zasluzili smo sa srbijom do odemo na evropsko

avatar
Wednesday, 10.06.2015
22:12

Stojković sigurno nije zaslužio isljučenje jer nije napravio ni faul, a mislim da nije ni bilo faula u napadu kod našeg gola za pobedu dok je Ilić prestrogo isključen i data šansa CG da dođe i do oba boda.

avatar
Wednesday, 10.06.2015
22:06

Koliko navlačenja za Crnu Goru na samom kraju utakmice, ali džabe! Iako smo na dobrom putu da prođemo na EP nisam neki optimista po pitanju rezultata tamo!

avatar
Amar Zo
Wednesday, 10.06.2015
22:06

Ovo ce biti dovoljno za prolaz , ali treba da nas bude sramota zbog igre tj. selektora koji je izbacio sve koji su vredeli a umesto njih doveo svoje pulene koji se trude ali manjak u kvalitetu je evidentan!

avatar
Nikola Spasic
Wednesday, 10.06.2015
21:45

celokupna slika ,ista prica.ponavljaju se stare boljke i greske koje traju poodavno....opet ekipa nema vodju i dovoljno hrabrosti.mnogi od iskusnijih se kriju i ne zele da preuzmu odgovornost u kriticnim situacijama.realno od 30 tak nasih poslednjih zavrsenih meceva pricalo se uglavnom o dobrim odbranama nasih golmana onda vam je sve jasno....

avatar
baldekeita
Wednesday, 10.06.2015
21:42

Ovo se zove domacinsko sudjenje!Odluke u poslednjem minutu su pravi primer kako ne dati nikakvu sansu gostima za pobedu!Svaka cast za Ivezica!