Đukanović 'izneo prljav veš': "Sve se promenilo Stanićevim dolaskom!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.01.2016.
14:59
Izvor: Sportske.net

Golman francuskog San Rafaela Slaviša Đukanović odlučio je da iznese sav "prljav veš" iz svlačionice rukometne reprezentacije Srbije nakon što je napustio nacionalni tim i okarakterisan kao "izdajnik".

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je neuspeh na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pošto je takmičenje završila posle tri meča u grupnoj fazi turnira.

Nakon poraza od Poljske i Francuske "Orlovi" su protiv Makedonaca igrali za ostanak na turniru ali se dan uoči odlučujuće utakmice dogodio neočekivan potres izazvan odlukom golmana Slaviše Đukanovića da napusti nacionalni tim.

Tri dana nakon remija u meču sa Makedonijom koji je "Orlove" eliminisao sa turnira Slaviša Đukanović je odlučio da iznese sav prljav veš iz svlačionice i odbrani svoju odluku.

"Želim prvo da kažem da nisam izdajnik kako me mnogi tretiraju" rekao je na početku intervjuua za "vesti-online" golman francuskog San Rafaela.

Đukanović je rekapitulirao dešavanja od početka priprema pa do momenta kada je odlučio da napusti reprezentaciju a njegova priča u prvi plan stavlja odnos Darka Stanića prema dresu sa državnim grbom.

"Sve se to promenilo dolaskom Darka Stanića, koji je stigao tek 7. januara, nedelju dana pre početka šampionata u Poljskoj. Od tada sam gurnut sa strane" objašnjava Đukanović i dodaje,

"Došao je na prvi trening 7. januara sa dve leve patike, pa je koristio duboke da se zagreje. Ja sam mu pozajmio svoju opremu da ima za sledeće treninge i utakmice. Nije se pojavljivao na jutarnjim treninzima."

Slaviša Đukanović objašnjava da ga u čitavoj priči nije zabolelo to što je Darko Stanić sa takvim odnosom imao prednost već činjenica da je izigran od strane selektora i saigrača.

"Perić je rekao da sa pet, šest igrača ima dogovor u vezi sa Stanićem. Ostao sam zatečen, nisam znao o čemu se radi. Smatrao sam da kao njegov kolega, golman, treba to da znam. Pitao sam kapitena Ivana Nikčevića: 'Nikac, kakav je to dogovor'? On mi je drsko rekao: 'Ko si ti da ja tebi to kažem'!? Ja sam mu odgovorio: 'Ja sam reprezentativac Srbije, Stanićev kolega'! On mi je ponovio: 'Ko si ti da ja tebi to kažem'!?" objasnio je Đukanović.

Kompletan intervju i detaljno objašnjenje razloga zbog kojih je Đukanović odlučio da napusti nacionalni tim možete pročitati OVDE!

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEKARACAR
Friday, 22.01.2016
10:05

Po meni trebalo je da reaguje mnogo ranije i to objavljivanje na fejs da napusta tim mu nije trebalo ali sa druge strane poznato je da je Stanic bolesnik i po meni je Peric odgovoran za sve!!

avatar
REVOLT SPT
Thursday, 21.01.2016
19:05

pre 2 satanNisu imali dodatni motiv jer ih nije udario neko sa strane nego njihov i to moze da bude samo dodatni teret i nista drugo! Dodatni motiv imas kad ti bude naneta neka nepravda, a ti si time uneo samo razdor u nas tim, a ako i jeste tako kako pricas, ispao si glup jer se Stanic oprostio, a cak je i stariji od tebe...nČeka kontrolu

avatar
Thursday, 21.01.2016
16:26

Hajde sad i da ti vjerujemo pa da kazemo da je tako. Meni nije onda jasno zasto su svi iz reprezentacije bili slozni kad su tebe osudili i rekli da lazes?! Ako ih ima pet ili sest kao sto si rekao, kako su svi stali zajedno? Niko ne spori da si veliki golman, ali Stanic je po meni bolji golman i to vec godinama.

avatar
REVOLT SPT
Thursday, 21.01.2016
16:05

Nisu imali dodatni motiv jer ih nije udario neko sa strane nego njihov i to moze da bude samo dodatni teret i nista drugo! Dodatni motiv imas kad ti bude naneta neka nepravda, a ti si time uneo samo razdor u nas tim, a ako i jeste tako kako pricas, ispao si glup jer se Stanic oprostio, a cak je i stariji od tebe...