Delovalo je da bronza putuje u Hrvatsku, a onda je Vuja održao OVAJ govor!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2017.
10:50
Izvor: Sportske.net

Govor za istoriju slovenačkog rukometa!

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u rukometu ušlo je u samu završnicu, a sinoć je reprezentacija Slovenije osvojila bronzanu medalju, za njih istorijsku, i to na kakav način!

Hrvati su u najvećem delu meča imali vođstvo, koje je bilo čak i ubedljivo, iznosilo pet, šest, sedam golova razlike u drugom poluvremenu, i kada su svi mislili da Slovenci nemaju više nikakve šanse, usledio je tajm-aut tokom kojeg je selektor Slovenije Veselin Vujović održao govor koji će se dugo pamtiti.

''Da li znate ko je bio četvrti u Riju? Ne znate? Niko ne pamti ko je bio četvrti! Sad morate da izginete na terenu! Deset zadnjih minuta dajte sve u životu! Kao da je kraj sveta'', poručio je Vujović i što je najvažnije, taj svoj optimizam uspeo da prenese i na svoje igrače.

Do kraja smo videli čudesni preokret reprezentacije Slovenije, za konačnih 31:30.



Naravno, posle meča bio je presrećan, kao i cela Slovenija, ali jei džentlmenski našao opravdanje i za poraz rivala.

''Ne znam kako smo pobedili. Verovatno je stvar umora, Hrvatska nije imala snage za poslednjih deset minuta. U prvom delu igrali su odličnu odbranu, dok se mi nismo videli na parketu. Nismo im mogli ništa, ali sve se okrenulo.

Presrećan sam, ovo je za mene san. Osvojili smo prvu medalju za Sloveniju. Razumem kolegu Babića i njegove igrače, nisu imali ni 24 sata odmora nakon teške utakmice u polufinalu",
izjavio je Vujović, a prenosi ''Index''.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
delije niksic
Sunday, 29.01.2017
12:22

I drvena medalja za Hrvate :)

avatar
Krešimir K Lora
Sunday, 29.01.2017
13:12

prvo nama ova medalja je bila malo bitna, ne nebitna, ali unistila nas je utakmica protiv Norvepške skroz smo se izmorili psihicki i fizicki..REALNO puno bolji smo od Slovenije ali ljudi bili punoo odmorniji,vise im znacilo i preokrenuli su i treba cestitati. Vujo je puno bolji izbornik od našega, bio je odličan u Zagrebu,ali ovo smo sami mi krivi..ali kazem nebitno bronci imamo kao u priči,htjeli smo ponovno zlato..ovo je realan komentar , a ne kao vecina ovdje zlobni, nacionalni, a svi smo ljudi

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
12:14

Jos bismo isli na Tunis (a ne na Francusku koja je bila druga u drugoj grupi) u polufinalu, ccc....

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
12:03

E, moj Vujo, kako nisi i u Tunisu ovako, a i bod bi nam bio dovoljan. Jeste da su nas pokrali na kraju, ali morao si da uradis vise da bi nam sacuvao taj plasman.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 29.01.2017
12:46

Vujo je trenercina ali nije svemoguc

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
12:49

Nekoliko varijanti nam je tada odgovaralo i donosilo nam plasman, a mi smo sve to propustili...