Damnjanović: "Jedva čekam okupljanje reprezentacije"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.09.2014.
07:21
Izvor: Sportske.net

Srpska rukometašica Sanja Damnjanović izjavila je da jedva čeka okupljanje reprezentacije i početak Evropskog prvenstva.

vhk.dk
vhk.dk

Povezane vesti

Srpska rukometašica Sanja Damnjanović počela je novu sezonu u kojoj će joj ambicije biti na izuzetno visokom nivou. Posle uspeha koji je ostvarila u prethodnoj sezoni, kada je osvojena tripla kruna, 27-godišnji bek Viborga i srpske reprezentacije ističe da će se ove sezone juriti pre svega dobar rezultat u Ligi šampiona.

"Napadamo duplu krunu u Danskoj, a želimo da odemo što dalje u Ligi šampiona. Biće teško, jer se naš tim izmenio, a konkurenti su se pojačali, ali to će biti jedna vrsta izazova"  kaže Damnjanovićeva.

Ona ističe da je bila u prilici da promeni sredinu ovog leta, ali da je ipak odabrala da ostane u Danskoj.

"Imala sam ponude da odem iz kluba, pre svega izuzetno primamljivu od Baije Marea, koji je ove godine napravio veoma interesantan projekat. Bilo je teško odbiti celu priču, ali imajući u vidu da sam imala i više nego uspešnu sezonu prošle godine, ipak sam ostala. Ovde se osećam lepo i to je presudilo" rekla je srpska reprezentativka.

Viborg će se takmičiti u Ligi šampiona i Damnjanovićeva smatra da njena ekipa možda neće biti među prvim favoritima za osvajanje, ali da borbenog duha sigurno neće nedostajati.

"Možda nemamo ekipu za osvajanje titule, ali borićemo se. Viborg je u poslednjih 6-7 godina Ligu šampiona osvajao tri puta i ima veoma bogatu istoriju u tom takmičenju" tvrdi Damnjanovićeva.

Uskoro sledi i okupljanje reprezentacije Srbije, koje Sanja očekuje sa nestrpljenjem. U sklopu EHF nedelje početkom oktobra, naš nacionalni tim će igrati jak turnir u Hrvatskoj i biće to dobra provera pred Evropski šampionat u decembru u Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Na EP će igrati mnogo dobrih reprezentacija i zbog toga će to biti jedno od najizjednačenijih šampionata do sada. Svako može svakog da pobedi i ne sumnjam da će biti veoma zanimljivo" zaključila je naša reprezentativka.

Damnjanovićeva sa reprezentacijom Srbije ima osvojenu srebrnu medalju sa prethodnog Svetskog prvenstva, koje je održano prošle godine u Srbiji. Nacionalni tim će na predstojećem Evropskom prvenstvu pokušati da popravi učinak u odnosu na četvrto mesto koje je osvojeno 2012. godine.

Ne propustite