Cvetković: ''Velika pobeda za srpski rukomet, momci, hvala vam''

Autor: Beta Beta
petak 04.11.2016.
09:08
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Poljske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

"Za nas je ovaj rezultat veoma značajan. Napravili smo značajnu pobedu i korak ka EP. Ovo je velika pobeda za našu reprezentaciju posle nekoliko godina. Pobediti jednu Poljsku na njenom terenu je velika stvar. Hvala mojim igračima na doslovnom izvršenju svih zadataka koji su im bili postavljeni pre ove utakmice", rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije pobedom su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2018. godine, pošto su sinoć u Gdanjsku, pred 10.000 navijača, pobedili Poljsku sa 37:32 (20:14) u prvoj utakmici Grupe dva.

"Pozitivno sam iznenadjen onim što smo prikazali na terenu. Napravili smo korak napred, a ova pobeda može da dovede do boljeg statusa rukometa u zemlji. Voleo bih da naše utakmice gleda 10.000 ljudi kao što je to slučaj u Poljskoj"
, rekao je rukometaš Rastko Stojković.

Selektor Poljske Talant Dušebajev kazao je da je Srbija zasluženo pobedila.

"Čestitam reprezentaciji Srbije na pobedi. Od samog starta su kontrolisali meč i zasluženo slavili večeras. Preuzimam odgovornost za poraz, jer nisam dobro mentalno pripremio ekipu. Srbi su odigrali odlično u odbrani i kontranapadu, i za nas je bilo jako teško da ih jurimo. Moramo mnogo bolje protiv Rumuna za vikend"
, rekao je Dušebajev.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Johnnyy
Friday, 04.11.2016
11:23

Konacno pravi covek na pravom mestu.nSramota za RTS sto nije prenosio ovu bitnu utakmicu.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 04.11.2016
10:14