Bošković:"Nemamo sindrom koji se pripisuje muškoj reprezentacijii"

Autor: Beta Beta
nedelja 17.08.2014.
00:26
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije, Saša Bošković, istakao je da ženska rukometna reprezentacija nema problem igranja na strani i da nema taj sindrom koji se pripisuje muškom timu.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da će ekipa na narednom Evropskom prvenstvu, u decembru u Madjarskoj i Hrvatskoj, pokušati da ostvari dobar rezultat kako bi imala lakši put na naredna takmičenja.

On je objasnio da reprezentacije na Evropskom prvenstvu treba da ostvari "dobar rezultat", kako bi imala "dobre kvalifikacije" za Svetsko prvenstvo u Danskoj 2015. i kako bi stigla do glavnog cilja - Olimpijskih igara u Riju 2016.

"Mi smo već pokazali na turnirima u inostranstvu da igramo jako dobro i van Srbije. To smo pokazali i u kvalifikacionim utakmicama. Od kada sam selektor, izgubili smo samo jednu utakmicu na strani - od Rumunije. Ne računam Sloveniju, jer to nije merilo, to je bilo posle Mediteranskih igara i tada sam kalkulisao", rekao je Bošković u intervjuu za agenciju Beta.

Rukometašice Srbije izgubile su od Rumunije u gostima u martu 2012. godine u kvalifikacijama za EP (kada se još nije znalo da će Srbija preuzeti domaćinstvo od Holandije), a od Slovenije u oktobru 2013, takodje u kvalifkacijama za EP.

Bošković je istakao da Srbija "nema žensku reprezentaciju" koja ima takav sindrom, kao što se govori za mušku reprezentaciju - da igra dobro samo na domaćem terenu.

"Reprezentacija će u oktobru za vreme EHF nedelje učestvovati na turniru u Hrvatskoj, gde će učestvovati pored domaćina i nas, ekipe Poljske i Nemačke. Pre puta svratićemo u Banja Luku i odigraćemo jednu utakmicu sa selekcijom Republike Srpske. Postoji dogovor dva saveza, pa će posle naše muške reprezentacije tamo igrati i naša ženska reprezentacija", rekao je Bošković.

On je dodao da će se rukometašice Srbije posle toga okupiti 24. novembra i posle dva, tri dana priprema u Beogradu, ići će na turnir u Norvešku.

"To će biti prava provera uoči Evropskog prvenstva. Možda ćemo odigrati još neku utakmicu... Malo je dana, ali šta da radimo, tako je i drugim reprezentacijama", rekao je Bošković.

Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Osijeku sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

"Igraćemo s jakim reprezentacijama, ali jaki smo i mi. Nema nekih nepoznanica. Mi smo možda oslabljeni neigranjem Svetlane Ognjenović i Jelene Erić, ali mislim da imamo za njih dostojne zamene", rekao je Bošković.

Saša Bošković preuzeo je reprezentaciju 2011. godine. Sa ekipom je na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. zauzeo četvrto mesto, a osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije, takodje u Srbiji.

Ne propustite