Srbija - O proseku i mentalitetu

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.06.2017.
22:54
Izvor: Sportske.net

Bilo je vreme da ostanemo bez magičnog dugmeta u vidu Tadića, kada je tako, onda su ovakvi remiji dragoceni. Srbija je izašla iz pećine, za večeras, to je više nego dovoljno...

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Prosečni smo.

I nije da to niste znali, objasnio sam na ovim stranicama, ekipa koja igra na individualni kvalitet jednog igrača, ustaje, pada, spremna da se pošiba što reče neshvaćeni genije Darko Miličić, pre ili kasnije ostaje bez opcija.

Nije to ništa strašno, nije ni neočekivano, Vels je takođe skup mediokriteta, kao i svaki ovakav tim mnogo bolje izgledaju kada se brane.

Odradili su zanatski ono što mogu i to je u redu, nije da nismo očekivali.

Ali, problem je u nama. Kada stane Tadić, mi smo prinuđeni da tražimo nemoguće, večeras nam je jedino nedostajao Siniša Mihajlović da dugim loptama traži Mitrovića i imali bismo fleševe veselih devedesetih, sa boljim igračima i tužnim krajevima.

Dusan Tadic

I opet, ovo nije kritika, samo crtica o nerealnim očekivanjima, ovaj bod je dobar rezultat, da portugalski Filip Višnjić nije imao ovakav kriterijum možda bismo i pobedili, onako "muslinovski".

I to smo znali pre kvalifikacija, na Mondijal se ne ide razbarušenim fudbalom, tu jogu bonito koju neki vas od očekuju, nećete videti, niti ste ikada videli, dedovi su vas lagali, a ni očevi nisu bili puno iskreniji.

Ono što je benefit je činjenica da ne gubimo mečeve, čak i kada smo ovako nemoćni. To već liči na duh ekipe, niko se slučajno ne vraća u tri ili četiri meča, počinje da miriše na nekakav, makar i slabašni mentalitet.

Jasno, ova naša grupa nema tim svetske klase, ali koga mi da potcenjujemo? Podsetiću vas, Albanija je igrala prvenstvo Evrope, ovaj Vels, doduše sa Bejlom, stigao do polufinala. Govori više o prirodi takmičenja, manje o njima samima.

Aleksandar Mitrovic

Ovo je veliki bod, možda i nada, jer ako izuzmemo stotinak idiota koji brukaju sebe i druge, večeras smo iskoračili iz pećinskog doba kada je odnos prema sebi i protivniku u pitanju.

I to treba zapamtiti, ako ništa drugo kao podsećanje da ne moraš da budeš budala da bi bio primećen, ne mislim samo na fudbal.

Na kraju, Stojković.

stojkovic remzi srbija vels

Jasno je da gomila već urla sa bakljama, samo da vas podsetim da nam je spasavao zadnjice mnogo puta, i da kada napravi glupost poput ove večeras, na toj lomači gore vaša ogorčenost njegovim putem kojim se ređe ide, nego razumevanje igre i spremnost da se prihvati nečija nesavršenost.

On je uvek bio bolji u ovom, nego u klupskom dresu, i na neki način deluje da ovaj tim kreće tim putem, obično je bilo obrnuto. Kada ih pogledate, ovako zbirno, velika većina ima lošu sezonu, letnju neizvesnost i vuku poput puževa hipoteku na leđima.

I kao takvi, na deobi su prvog mesta. Ili ste nepravedni, ili ne razumete, ili previše očekujete, to morate sami sa sobom, ali činjenica je da tim daje više nego što vredi u ovim kvalifikacijama, bez obzira kako završi.

I u bunaru u kome je Srbija, to je pametnom dovoljno.

Ne propustite

Komentari

66 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
United_forever
Monday, 12.06.2017
10:35

Bravo za naslov, mi smo jedan veliki prosek od ekipe, pa i ako uspemo da odemo na SP, ispascemo u grupi kao i uvek.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
10:14

Cudimo se sto nije izvrsena i ta treca izmena iako smo imali Gacinovica, Tosica i Kataija, a niko ne shvata da zapravo i nije imao koga da izbaci iz igre koliko god to cudno zvucalo:-D Sada ne igramo sa krilnim vezistima, a niko mu ne bi oprostio da je izbacio Tadica ili Mitrovica:-D Apsurd tim.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
13:31

Kakav crni Aca. Posto je ocigledno da nemamo igrace da znaju centrirati,a imamo sredinu sasvim solidnu,Tadica na amf,ispred Prijovic i Mitrovic,Kostic moze na kraju uci jer je ako nista borben i brz sa jakim sutom,ali tjt i Gacinovic da igra obavezno.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
14:45

Dobro, moje je da pitam, covek moze da igra na cak cetiri mesta u timu u formaciji 4-2-3-1. Ne znam koje si godiste, ali muslin je kod vas uvek igrao 3-4-1-2, neka se vrati tome jer igrace za to svakako ima.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 12.06.2017
09:33

Sve tacno receno, nema se sta dodati... Jos kad pogledamo rezultate ostalih utakmica, i najjace reprezentacije igraju ove kvalifikacije cini se preko one stvari, nasi se jos i trude, nema se sta reci. Sad sto uvijek napravimo neku glupost pa krecemo iz minusa, to je druga stvar... Tesko da cemo vidjeti Rusiju, ali ovo je OGROMAN korak naprijed! S druge strane, Vels je mnogo losiji od nas ovako prosjecnih, pa ostaje zal za pobjednom. Takodje, nama je najteze da se pomirimo s tim da smo golil prosjek, 90-e smo pregurali jer smo stalno ocekivali nesto, danas smo svesni da ne treba ocekivati nista posebno i to nas, cini mi se, najvise boli.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:04

Po cemu je OGROMAN korak napred?

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:26

I na sve to opet dodas da igramo u prilicno slaboj grupi i u ocajnoj formaciji, zato sam i ponovio tvoj komentar...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 12.06.2017
12:19

Po tome sto ne gubimo (iako tesko dobijamo), nismo vec u cetvrtoj utakmici bili u poziciji da igramo za zadnji prikljucak, zato sto smo sinoc napadali (iako mnogi kazu da nismo, ne znam sta ocekuju) a nismo kao pod Curcicem, i utakmici koju MORAMO dobiti igrali 'oprezno', pa primili gol, pa igrali jos opreznije, i onda zadnjih 10 min uvezeli 3 dobra napada a selektor posle prica kako je drugo poluvrijeme model kako treba igrati... Ovo sad se moze kritikovati, do sad je bilo ispod svake kritike.

avatar
bagra
Monday, 12.06.2017
09:07

Veliki bod kuci protiv velsa bez bejla, ne verujem sta citam. Nekada bi ovo bilo pitanje razlike, 5,6,7 golova

avatar
bagra
Monday, 12.06.2017
09:04

Fleseve veselih devedesetih, pa ona ekipa od 1998, bi ovu sada minimum 5:0 nakantala, plus ovi sada ne bi ni prisli goli, jer smo imali i odbranu dobru.

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 12.06.2017
07:49

Meni samo nije jasno kako to da mi od Mihajlovića nemamo krštene bekove da odigraju, makar i prosečno. Kolarov je dečko operisan u mozak, koji nema, i njemu se ne igra. Onaj Rukavina, nesrećni, se trudi kao nenormalan, trči kao besan, a ne zna ništa. Za dve utakmice jedan centaršut, i to onaj za gol. Bravo... Basta, isto prosek. To je veliki problem, čini mi se.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 12.06.2017
12:21

Mihajlovic je bio stoper, nekad i libero, bek mozda samo u Zvezdi... Kolarov je imao jako dobrih partija u rep., kad je prakticno bio jedini agilan, Ivanovic je takodje vise nego krsten bek, nevolja je samo sto je njihovo vrijeme proslo cekajuci krstenog selektora i napadaca...

avatar
Nikolaus
Monday, 12.06.2017
21:47

Ubedjen sam da bi Kostic bio resenje za levog beka i to kakvo resenje u ovoj formaciji..a desno jedino da se pruzi sansa Gajicu..naravno i Antonovu ako se Kostic ne bi snasao..

avatar
Ghost Rider
Monday, 12.06.2017
06:32

Стојковић је рак-рана репрезентације Србије.

avatar
NeWave86
Monday, 12.06.2017
06:27

Polupali smo polufinalistu Ep, vec par utakmica primamo gol i vracamo se u igru... To mogu samo dobre ekipe. Krivac? Mozda selektor koji igra sa 8 defanzivaca u timu... Nisu oni krivi sto gol nije njihova specijalnost.

avatar
Burazer
Monday, 12.06.2017
01:33

Jos kada je Muslin objavio spisak rekao sam da ce utakmica zavisiti od raspolozenja Dusana Tadica. Tako je I bilo. Opet su na terenu bila 6 igraca, ostalih 5 je tu samo da popuni broj. I na kraju Stojkovic, on nece igrati sledecu tekmu.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:05

Nece ni Milivojevic! Jeee:-D

avatar
Ерик Ламела
Monday, 12.06.2017
00:10

Nas je problem sto uvek trazimo mane i sto smo ljudi zavidni. Sram vas bilo 6 utakmica bez poraza vi opet kritikujete. Laka grupa kazete. A kad nas je Kazakstan tukao,secate se?nMomci svaka cast!

avatar
Monday, 12.06.2017
00:09

Ko nam vodi fudbal ovo je vise nego odlicno. Pametnom dosta.

avatar
Realan tip
Monday, 12.06.2017
00:00

Mi smo ispodprosjecna reprezentacija, ali nas dobar zrijeb i tona srece drze u igri. Ako odemo u Rusiju bice blamaza, ali dobro, bar nesto imamo pratiti za razliku od prethodnih godina. Nama reprezentaciju kroji ko zna ko. Rukavina i Gudelj su najbolji pokazatelji toga.

avatar
Kladionicar
Sunday, 11.06.2017
23:52

Pa nije Stojkovic Bufon da brani do pedesete, svaka njemu cast za prethodni period ali vreme je da se pruzi sansa jednom od najtalentovanijih golmana na svetu.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:06

Stojkovic nije trebao da brani ni do tridesete:-D

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
13:40

A onda ni da se porodi:-D

avatar
Kladionicar
Monday, 12.06.2017
13:09

Ma nije trebao ni da se rodi :D

avatar
Capitano
Sunday, 11.06.2017
23:46

Ne slazem se sa tekstom uopste! Prevelika ocekivanja? Ako ne mozemo sebi da dozvolimo da se nadamo pobedi protiv Velsa i ostalih osrednjih reprezetacija protiv koga onda mozemo? I pusti te price sto su Vels i Albanija imale uspeha na zadnjem EP, kad znamo u kakvom se sistemu igralo zadnje prvenstvo. Mi smo godinama unazad imali igrace za plasman na EP i SP, ali nismo imali tim i nedostajao nam je pobednicki mentalitet. I mislim da su nadanja za plasman na velika takmicenja realna sa obzirom kakve igrace imamo. E sad to sto neki igraci ne dobijaju poziv a zasluzili su ga i to sto nam igraju neki igraci a u svakoj ozbiljnoj reprezentaciji ne bi bili na uzem spisku, i to sto igramo sa 7 defanzivna igraca je pitanje za selektora, strucni stab i ljude iz saveza.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
13:38

Za Evropsko se mogu i sloziti koliko toliko,ali za SP? 13 reprezentacija ide iz Evrope,jel ti mislis da smo mi po kvalitetu u tih 13? Evo da racunamo,top5 liga,Portugal,Holandija,Belgija,Hrvatska su mogli bi reci 100% sigurni ucesnici i onda od ostalih 40 drzava mi moramo da budemo bolji od 37,to realno nije. Cinjenica je da smo jacine neke Austrije,Ceske,Ukrajine,pa nekad odemo mi,nekada oni,nekad neko treci,ali to je to otprilike.

avatar
svojnasvome
Sunday, 11.06.2017
23:46

Prosto nema na klupi igraca koji kad udje pravi razliku i moze da zameni recimo tadica koji je danas bio van njegovog renomea al ne zameramo naravno.....da je pametni musli pozvao ljajica sms da ima igraca s kojim moze da napravi preokret al on zove ne znam koje igrace tipa urosa matica .....nema jednog od zlatnih orlica da zaigra....znaci neko bi jedva cekao da pozovoe takve igrace a ovaj glumi neko ludilo....ovo je bilo ocajno ...nsi u stanju da dobijes ni irce ni wels bez bejla u gostima remi sa welsom....sta ostake ona pobeda sa austrijom jedva...nikad laksa grupa...opet se lazemo i je vidino sumu od drveta

avatar
ViniciusJR
Sunday, 11.06.2017
23:38

Ova Srbija ima kvalitet, i to ozbiljan kvalitet, i tu je znatno iznad Velsa, kad se sve sabere. E sad, stvarno ne kontam o cemu se radi...nekad mi djeluju kao grupa umisljenih zvijezda, koja je izasla da odradi posao, i koja uglavnom potcijeni rivala. Realno, Vels je bez Bejla makar 40% slabija ekipa,a nocas je mogao da odnese sva 3 boda. Ono sto mi je upecatljivo, ne vidim neku hemiju izmedju igraca, ne vidim neki timski duh na nivou...a kvalitet je ogroman. Uglavnom se mecevi guraju na individualni kvaliltet, pa cak i protiv protivnika koji moraju da se samelju, od kojih si jaci. Ne bih da glumim selektora, niti imam tu zelju...ali mislim da je ukljucivanje mladih talentovanih igraca, i sklanjanje iz tima nekih senatora koji su tu samo ime, a nista ne donose, neophodno ako se zeli nesto postici.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 12.06.2017
13:43

Koji ozbiljan kvalitet? Odbrana i golman su na nivou Lecea (sem Nastasica) Matic je zadnji vezni koji ne zna da kreira nista,a da oduzima sve lopte je van svake pameti,sto se napada tice,Kostic je brz i tjt,Mitrovic ima manje minuta od svih njih,Prijovic igra u sklj ligi,Gudelj je realno smesan igrac,jedini je Tadic kvalitet,ali njega zatvoris i tjt. Sto se ne pozvanih tice SMS je odlican,ali isto golove nece davati,Ljajic je epizodista koji verovatno nije pozvan zbog stava i kvarenja atmosfere,Zivkovic je bio vrhunski talenat,ali isto ima minuta kao Mitrovic. Sve u svemu jedna prosecna ekipa.

avatar
ViniciusJR
Monday, 12.06.2017
20:23

Prosječna je moja reprezentacija (CG)...dje osim Jovetica i Savica nemas igraca one top klase, i jedini oni igraju u ozbiljnim ligama, i Vukcevic u Bragi. Pa opet igramo vrhunske kvalifikacije, osim kiksa u Jerevanu sve odradjeno super. A pogledajte vama, 80% njih igraju u jakim timovima, imate odlicne talente...ocigledno je da greska u vodjenju, organizaciji, ne pametujem, to svako vidi, ko malo prati... Dajte nama Sergeja i Andriju Zivkovica (lupam), i potpisujem da cemo igrati svako prvenstvo.

avatar
Anderton
Sunday, 11.06.2017
23:28

Stojković je spasio čist gol na kraju, pre nego što raspalimo o njemu ajmo malo o Nemanji Matiću i koji on fudbal igra? Koja je njegova uloga u ekipi? Kolarov pravi početničke greške već drugu utakmicu, Bane srlja, ali barem ne izgleda nezainteresovano. Kostić je celu sezonu u kontraritmu. Ovo je Muslinu poslednja opomena.

avatar
Arsen(al)
Sunday, 11.06.2017
23:21

Meni samo nije jasno zasto nije uveo Tosica, jedinog ofanzivnog na klupi. On mozda jeste sebican al ume i da predje igraca i da sutne lepo. Nije jasan Muslin sto ne vrsi izmenu kad je ima, pobedom bi pobegli svima ,ovako opet svi tu negde i mora da se strepi, a on cuva rezultat. Po meni nikakva igra, drzali loptu, a prilku nismo stvorili, bez obzira sto nam nije sviran penal... Ljajis i Sergej fale, tu nema diskusije.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:08

Umesto koga da ga ubaci? Inace, Katai i Gacinovic nista slabija resenja nisu od Tosica, naprotiv.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:44

Znam, ali mozda bi ga napali da je izveo Tadica ili Mitrovica (verovatno, ne mozda, znamo kakvi smo Hahaha), a zbunili smo ih (sa) Mitrom i Prijom:-D

avatar
Arsen(al)
Monday, 12.06.2017
12:31

Pa mogao je da proba i Kataija, bilo koga, samo nekoga da je ubacio, nisu mi jasni treneri koji ne vrse sve izmene, pa nemamo mi u igri Mesije i Ronalde da nema ko da ih zameni, nego je skoro svaki svez igrac na klupi bolji nego umoran posle 80 min na terenu.

avatar
booksofknjige
Sunday, 11.06.2017
23:17

pa vec tri ciklusa kvalifikacija su prosla, a da smo mi u ovom trenutku polovine ciklusa, bili bez sansi, tako da, barem sad imamo sansu, momci ce se boriti do poslednje utakmice, nismo u situaciji da se zalimo na ovaj bod, neka ih, englezima (velsu) koji igra cvrst bunker, dali smo gol, sto nije mala stvar, a nemojte zaboraviti i nedosudjen penal. U ekipi, Kostic stvarno nije bio u formi danas.

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 11.06.2017
23:10

Rukavina ivanović kolarov i stojkovic

avatar
Sunday, 11.06.2017
23:10

Pa nije jos izgubljeno. Samo da uzimamo poene. Ako od svakog uzmemo preko 3 poena od 6 bice super.

avatar
Nikolaus
Sunday, 11.06.2017
23:07

Globalno gledano, moraju se dobiti do kraja 3/4 utakmice i to Gruzija Moldavija i Irska..sa Austrijom moze i remi.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 11.06.2017
23:15

Zar nije realnije tuci Austriju tamo, a pre toga navijati da ih Vels pobedi naredno kolo u Velsu.

avatar
Nikolaus
Monday, 12.06.2017
21:50

Jeste, ali o tom po tom..ako Irska bude tukla sve do kraja mi moramo njih da tucemo..ovo bi bila neka sigurica.

avatar
Nikolaus
Sunday, 11.06.2017
23:06

Slazem se da je ovo banja u odnosu na prethodni period, ali ljudi mi ne smemo da budemo zadovoljni bodom. Mi smo ekipa koja je vise napadala, drzala loptu i imala zelju za igrom. Fali nam kreativac kada zatvore Tadica, ali to je svima jasno. Da li ste takodje svesni koliko je Kostic beskoristan u situacijama kada naspram sebe ima samo 20/30 metara i igraca ispred sebe? Mitrovicu svaka cast, treba forsirati decka jer u njemu imamo napadaca narednih 10 godina. Stoperi su nam kriminalni, svi sem Nastasica. Sto se veselog Vlade tice, ja licno mogu(i zelim) da progutam kiks mladog i perspektivnog golmana kao sto je Rajko, ali niti mogu niti zelim da progutam onakav kiks coveka koji brani vec 20 godina. Rukavina rekao bih prosecan ali nemam sta da mu zamerim, igra u skladu sa svojim mogucnostima, makar se trudi. Globalno gledan

avatar
Stefan Lazović
Monday, 12.06.2017
02:14

Ako smo mi imali danas zelju za igrom ja ne znam. Mozda u drugom poluvremenu.

avatar
Nikolaus
Monday, 12.06.2017
21:51

U odnosu na Vels jesmo..To sto nisu mogli to je drugo..

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 12.06.2017
05:58

Rukavina rezerva a u prvi tim Basta,umesto Kostica Ljajic i Savic moze umesto Milivojevica. Luka moze da bude na klupi,dobar je igrac al je Savic trenutno bolji,samo da ne gledamo vise onog Gudelja.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 11.06.2017
23:03

Momci se bore i ginu . Greska Stojketa al iz najbolje namere . Penal i nesrecno primljen gol i to u trenucina kada pocinjemo napadati . Medjutim opet se vracamo , posle 6 meceva 3 pobede i i tri neresena odlican rezultat s obzirom da se svaki los potez ceka na noz . Ne bio u kozi momcima jer su navijaci nerealni haos . Samo sta znamo je da kritikujemo najstarije Matica , ivanivica i Kolarova i brojimo im greske a ne dobre poteze kojih imaju vise . Jedina zamerka Muslinu je sto Kosticu ovaj koncept ne odg i jednostavno nmz igrati na toj poziciji , vcrs je to shvatio i nadam vec u sledecem mecu Prijovicu u startnoj postavi . Napred momci !

avatar
crveno beli
Sunday, 11.06.2017
23:23

Jedini je Matic i igrao ne znam zasto njega kritikujete.

avatar
Nikolaus
Monday, 12.06.2017
00:59

Nije ni Prijovic za tu poziciju..Nama tu treba dovoljno tehnicki potkivano krilo ili pokretljiv napadac koji moze lako da resava situacije 1 na 1.

avatar
Morava032
Sunday, 11.06.2017
23:02

Nije to tako lose,ali nije ni to ono sto zelimo,mnogo gresaka selektora,ali smatram da niko osim Mislina ne moze da nas ni odvede na veliko prvenstvo sto se videlo vec,a o sudjenju necu nista....Stojkovic los sa dve,tri velika kiksa,ali zbog staza I odbrane zicera nema primedbi,velike greske su Rukavina bez ijednog tacnog centarsuta,Milivojevic koji treba sad da dobije sut kartu,apsolutna nula,Kolarov nevidljiv na terenu kao...druga stvar,sto se cekalo zadnjih 20 minuta da se uvede drugi napadac a vaidi se da su Mitar I Prijovic top tandem,Gudelj sve pohvale,Tadic trebao u sredinu...I sad velika zamerka,pri rezultatu 1-1 Muslin na klupi ima Kataia,Tosica,Markovica,tri top krilna napadaca I on ne menja nista,I ostajemo bezopasni I sterilni do kraja,I to je veliki problem od pocetka kvalifikacija,njegova bojazljivost I stekanje remija?!?! Sve u svemu,mora mnogo bolje,svakako nije lose,I mislim da idemo u Rusiju! Zivela Srbija!

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 11.06.2017
23:17

Umesto kog bi ubacio Tosica iili Kataia, Markovic je povredjen nije bio sa ekipom.

avatar
Nikolaus
Monday, 12.06.2017
01:02

Rukavina je sasvim korektan. Ako neko gine onda je to on. Ima mnogo losijih igraca u startnih 11 od njega. Nisi dovoljno dobro pratio, imao je par dobrih ubacivanja.