Dobrovoljnost, odgovornost, Los Cojones, šta vi imate od toga?

Autor: Boris Jovanović
petak 14.11.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net

Srbija nije fudbalski tim, tu gde je umesto fudbalskog trenera potreban gonič robova o igri nema ni reči. Reprezentativci ne treba da obraćaju pažnju na sve nas, bilo da smo laskavci ili neuki kritizeri, neka sebe pogledaju u ogledalo. Ostalo je nebitno..

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Izgleda da nas je zavarala pobeda protiv Albanije.

Bez šale, reprezentacija je večeras bila sve što mi Srbi jesmo, neopravdano nadmeni, ophrvani strahom u velikim prilikama, bezvoljni, sivi, smoreni.

Nije nam mesto u Francuskoj, mi smo uspeli da Dansku sve sa Lordom načinimo gospodarima poseda, da od Matića napravimo belog Obija Mikela. Predali smo se kao rekreativci kojima pečenje sa sinoćnje slave izlazi na nos.

Naši fudbaleri su siti, ugojeni pričama okoline o svojoj veličini, navikli da ih žulja i zrno graška.

Njih pljuju neuki i željni pažnje, veličaju ih laskavci, ovde se o svemu  razgovara osim o igri. Ona je uvek nezgodan svedok našim fudbalerima. Gura se u stranu, ućutkuje, i kada se pobedi igra je rođak koga skloniš u podrum da ti ne dolaze gosti.

Jasno je i da ovi momci nemaju vođu, nije im ni potreban, oni deluju kao grupa drugara, ne fudbalski tim.

Neodoljivo, naravno sa slabijim kvalitetom igrača, podsećaju na onu Francusku sa Mondijala 2010. Skup ćudljivih, okupljenih oko pogrešne ideje i uverenih da smo svi glupi, a oni jedini znaju gde je Sveti Gral.

Imali su sve uslove, budale su bile opravdano odsutne sa tribina, slučajnost ti je namestila gol i izbrisala strah od neuspeha posle nekoliko minuta.

I pored svega, ti si zec uhvaćen u svetlu farova, paralisan samom pomišlju da od tebe neko nešto očekuje?

I nemojte se zamajavati sa selektorom, to je priča devedesetih, niko nema pojma jedino smo mi pametni. Menjaju se likovi, da li je moguće da svuda imaju rezultat osim sa ovim našim pticama što ne lete.

Gospodo, vama ne treba selektor već narednik sa korbačem. Ne može to u fudbalu, reprezentacija je princip dobrovoljnosti, odgovornosti prema sebi samom i los cojones.

Sami sebi odgovorite šta imate od te tri stvari...

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paja patak
Saturday, 15.11.2014
19:15

Ово су све празне приче. На свим утакмицама, а на овој последњој се могло јасно видети да репрезентација Србије нема потребно знање да се носи са иоле бољим тимовима. Наши фудбалери нису у стању да држе лопту дуже од 10 секунди, додавања су катастрофална, дуел игра такође. Спори, без снаге и идеја углавном јуре безглаво по терену. На терену делују као да су стигли из неких давних времена када се фудбал играо више зато што се воли а мање зато што се зна. Овакво стање је вероватно последица посртања лигашког фудбала. Сумњам да се овај спорт може вратити на ниво из југословенских времена. Следи нам судбина мађарског фудбала.

avatar
Nenad
Saturday, 15.11.2014
18:17

Ja njih uopste ne shvatam, Sta je u njihovim glavama to samo oni znaju. Zadnjih 10 godina je mucenje gledati reprezentaciju. Posle svake utakmice izjave, moramo bolje, cast je igrati za reprezentaciju, a svaka sledeca jos gora. Pa mi se malom fudbalu polomimi za loptom kidamo, sve samo da se ne izgubi, ali oni vise izgleda nemaju ni obraza ni srama, a kako se cini ni fudbalkog kvaliteta. Rekao bih da u svojnim klubovima opstaju zahvaljujuci snazi klubova i kvalitetu saigraca. Svima im se lepo zahvaliti, cao i napolje i dovesti klince da igraju, bili bi makar dva puta bolji.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
13:35

Ako nam ne dodele ona tri boda iz drugog kola, vrlo tesko cemo cak i do treceg mesta:-/

avatar
samoslubeno
Saturday, 15.11.2014
15:49

Nismo ni zasluzili da odemo na EP...deja vu!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
16:42

Kvalifikacije nisu samo tri utakmice, i Portugal je prvu izgubio i to kod kuce tako da ne zelim da otpisujem nase igrace, ali da ce nam sad biti jako tesko, to je sigurno...

avatar
tweetpotweet
Saturday, 15.11.2014
12:51

Jedini iskren u celoj priči je Subotić!