SP: Dresel se izjednačio sa Felpsom

Autor: Beta Beta
ponedeljak 31.07.2017.
12:52
Izvor: Beta

Američka muška štafeta u disciplini 4x100 metara mešovitim stilom osvojila je zlatnu medalju na Svetkom prvenstvu u Budimpešti.

Beta/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP
Beta/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Met Grivers, Kevin Kordes, Kejleb Dresel i Nejtan Adrijan su zlato osvojili rezultatom tri minuta, 27 sekundi i 91 stotinku.

Zanimljivo je da je Kejlebu Dreselu ovo bilo sedmo zlatno odličje koje je osvojio u Budimpešti i on se tako po broju osvojenih zlata na Svetskim šampionatima izjednačio sa legendarnim Majklom Felpsom.
 
Srebrna medalja otišla je u ruke štafete Velike Britanije (3:28,95). Britanci su do medalje stigli najviše zahvaljujući Adamu Pitiju koji je u drugoj izmeni doveo svoju štafetu sa osmog do prvog mesta.

Bronza je pripala šrafeti Rusije (3:29,76).

Finale štafete 4x100 metara mešovito u muškoj konkurenciji ujedno je bila i poslednja trka na Svetskom prvensvtu u Budimpešti.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Monday, 31.07.2017
20:04

Cuj izjednacio...Plivao 4 stafete i to 2 izmisljene miks stafete... Felps bi sa tim disciplinama imao 10 zlata... Ovo vise nigde ne vodi...Ovaj momak je u danu plivao 4 trke i u svakoj postavljao rekord... Malo je vise providno za one koje malo bolje poznaju sport...Decko je klasican drzavni projekat... Ameri zele da naprave novog Felpsa pa ga kljukaju cime stignu...Ameri cine sve sto je u njihovoj moci da na svakom takmicenju osvoje sto vise medalja...Sigurno ce traziti da se uvedu ove discipline i na oi u tokiju ... Steta sto nema trcanje na 120-150-180 metara pa miks stafeta u atletici... i bolt ni imao 15 zlata do sad... Sport gubi svaku draz...sve se vise gura na fizikaliju i hemiju a sve manje na talenat...