PSS prvo napada Udovičića, a onda sebe demantuje!?

Autor: Beta Beta
subota 24.01.2015.
18:22
Izvor: Beta

Plivački savez Srbije (PS S) ranije danas nazvao je u saopštenju ministra omladine i sporta Vanju Udovičića "grobarom srpskog plivanja", uz ocenu da obmanjuje javnost, da bi nakon dva sata povukao to saopštenje i izdao zvanično.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV
BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povezane vesti

PSS je prvo saopštenje povukao, jer kako navode nije dostavljeno na memorandumu Plivačkog saveza Srbije, da bi u novom saopštenju dostavljeno medijima demantovali navode Ministarstva omladine i sporta ali i potpuno izostavili napade na Udovičića.

Plivački savez Srbije u zvaničnom saopštenju ističe da posluje po Zakonu i da niko iz Sportskog saveza Srbije ili neke druge institucije nije dolazio u PSS i "vršio bilo kakav nadzor ili na bilo koji način kontaktirao Savez".

"Pošto pomoćnik ministra i sam ministar sa uverenjem iznose ove podatke, sve smo uvereniji da se oni oslanjaju na neke neproverene i u svakom slučaju neovlašćene izvore koji ih navode da u javnost iznose stvari koje je lako materijalno dokazati kao netačne", navodi se u saopštenju.

Oni predlažu da se sa ministrom Udovičićem održi sastanak, kako bi se došlo do rešenja i omogućilo normalno funckionisanje srpskog plivanja.

"Ukoliko sistem ne funkcioniše domino efektom, stvaraju se ozbilјne posledice koje neće mimoići ni bazu, ni klubove, ni decu, ni juniore i imaće pored domaćih i medjunarodne posledice", navodi PS S.

Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da ukine finansiranje PSS zbog toga što je, kako je navedeno, radi suprotno zakonu.

Ne propustite