Da li će Felps osvojiti još medalja na OI?

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.07.2017.
16:44
Izvor: Beta

Bivši američki plivač Mark Špic rekao je danas da bi njegov sunarodnik Majkl Felps mogao da se vrati takmičenjima na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Beta/AP Photo/Nell Redmond
Beta/AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Felps (31) je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine oborio rekord Marka Špica od osam zlatnih medalja na jednim Igrama, mada svi vrlo dobro znamo kako je taj rekod oboren, a posle prošlogodišnjih Igara u Riju, drugi put je saopštio da je završio karijeru.

On je najtrofejniji olimpijac u istoriji sa 28 medalja, uključujući pet zlatnih i srebrnu u Riju.

Felps je rekao da će se koncentrisati na treniranje plivača, ali i mediji spekulišu da i dalje postoji mogućnost da se takmiči na četvrtim Olimpijskim igrama.

Špic, koji je na Igrama u Minhenu 1972. godine osvojio sedam zlatnih medalja, misli da bi Felps mogao da se takmiči u Tokiju i kao 35-godišnjak, ali ako bi smanjio broj disciplina.

"Nikad se ne zna. Možda bi mu bilo lakše da nastupa u jednoj diciplini, pre nego u šest ili u četiri", rekao je Špic, preneo je Eurosport.

Na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj Špic radi kao stručni konsultant za brazilsku televiziju Sport TV, a pitali su ga ko bi od plivača mogao da zameni Felpsa na medjunarodnoj sceni.

"Oseća se Majklovo odsustvo. Ko može da ga zameni? Pa, trebalo je da prodje 36 godina da neko mene zameni. Biće potrebno da prođe više od jedne godine posle Olimpijskih igara da se pronadje 'sledeći' Felps"
, rekao je 67-godišnji Špic.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R
Thursday, 27.07.2017
17:59

Nemoj zezati da bi mu bilo lakse:-D

avatar
NikkiCFC
Thursday, 27.07.2017
17:45

Dodje posle 4 godina pauze i uzme 6 zlatne medalje.

avatar
Di Magia
Thursday, 27.07.2017
17:43

Moze da ucestvuje i u tokiju..nadopinguje se dodje izdominira, pa onda napravi pauzu 4 godine pa opet tako...

avatar
pilko
Thursday, 27.07.2017
17:42

Kako Američka antidoping kontrola garantuje za njega i nije moguće da bilo koji američki takmičar bude podvrgnut bilo kojoj svetskoj antidoping kontroli - zašto ne!