Čavić - Srbija večna ljubav, Kragujevac večni ožiljak

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.04.2015.
15:02
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Iskreno i otvoreno govorio je naš proslavljeni plivač Milorad Čavić o svojoj ljubavi prema Srbiji, ali i ogromnom razočarenju koje je doživeo tokom rada u Kragujevcu...

roma09.it
roma09.it

Povezane vesti

Milorad Čavić je, posle svega što je doživeo u Kragujevcu, gde je imao svoju Plivačku akademiju, odlučio da ponovo ode daleko od naše zemlje, u San Dijego, ali to nikako ne znači da je njegova ljubav prema otadžbini nestala.

Naprotiv, snažna je i dalje, što legenda srpskog sporta potvrđuje i u intervjuu ''Novostima''. Tom prilikom je otkrio i šta oseti svaki put kada sledi na beogradski aerodrom ''Nikola Tesla''.

''Stigao sam i ovde mi je mesto! Od želje da budem sa svojom voljenom osobom, a to je Srbija, potpuno mi je svejedno da li će mi taksista uzeti 1.800 ili 10.000 dinara do grada. Jer, na odredištu me čeka osoba koju volim, i nasmejana je. Kada joj ispričam sve što je zanima, skrenem pažnju na nju i pitam je sve što mi pada na pamet, ali shvatim da nosi masku'', objašnjava Čavić.

Žali što još uvek nije posetio Kosovo i Metohiju, ali veruje da će i to jednog dana učiniti.

Ipak, da nije bilo svih razočaranja koja je doživeo u Kragujevcu tokom rada u svojoj Plivačkoj akademiji, Čavićeva slika o Srbiji bi bila mnogo lepša. Ali...

''Kada pomislim na decu sa kojima sam radio, lekcije koje sam naučio, i iskrene prijatelje koje sam upoznao, ne kajem se. A ako se kajem, kajem se što sam toliko emocija i zdravlja uložio, i što sam imao posla sa ljudima poput Veroljuba Stevanovića i Zlatka Milića.

Godinu i po sam radio po 12 sati dnevno da bih ostao u lepom minusu, a gradonačelnik me nije primio na sastanak 10 meseci da mi kaže da spasa nema, već mi je poručivao suprotno. To što sam izgubio 10 kilograma od stresa, i što sam izgubio novac, vratiću Americi. Ali, ožiljci od tretmana i neprijatnih iskustava koje sam imao u Kragujevcu će mi večno ostati.'', izjavio je Čavić.

Danas, najbolji srpski plivač svih vremena u San Dijegu pokušava da se ostvari u ulozi finansijskog savetnika i uverava da je u novom zanimanju pronašao i novi smisao života.

O povratku u Srbiju ipak razmišlja, ali ne u bliskoj budućnosti...

Ne propustite