Zvezda ''razbila'' aktuelnog šampiona, titula na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.09.2016.
18:41
Izvor: Sportske.net, Ragbi 13 federacija Srbije

Ragbisti Crvene zvezde ovogodišnji su pobednici ligaškog dela takmičenja Prve lige Srbije, pošto su u poslednjem kolu na Adi Ciganliji bili ubedljivi protiv Dorćola 50:20 (24:6).

Ragbi 13 federacija Srbije
Ragbi 13 federacija Srbije

Povezane vesti

Direktan plasman u finale plej-ofa crveno-beli ostvarili su sigurnom igrom protiv aktuelnog šampiona i tako još jednom potvrdili dominaciju u ovoj sezoni, gde su u svim takmičenjima zabeležili samo jedan poraz.

Ovom pobedom Crvene zvezde, poznati su i definitivno parovi polufinala plej-ofa u kojem će se sastati Dorćol i Partizan. Ostaje samo dilema ko će imati prednost domaćeg terena, pošto crno-beli nakon pobede u nedelju u Nišu protiv domaćeg Radničkog - 48:16 (24:10) sada samostalno drže drugu poziciju na tabeli.

Međutim, Dorćolu su preostale još dve zaostale utakmice da odgira, od kojih je jedna upravo protiv Partizana pa konačni redosled na tabeli može da se promeni.

Ovom rundom, liga je zvanično završena, ali su preostale da se odigraju još dve zaostale utakmice: 11. septembra sastaju se Radnički Niš i Dorćol, odnosno 18. septembra igraju Partizan i Dorćol.

Novi termini za plej-of su 12. i 13. novembar za polufinale, odnosno 19. i 20.novembar za finale.

Moguće su naknadne promene u zavisnosti od rezultata reprezentacije Srbije u poslednjoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017.godine koja se igra u oktobru.

Tabela: Crvena zvezda 14, Partizan 10, Dorćol 8, Radnički Niš 2, Radnički Nova Pazova 2, Tašmajdan (odustajanje).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke