Zvezda preko Partizana stigla u finale Kupa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.05.2015.
23:33
Izvor: Sportske.net, ragbiliga.rs

U finalu Kupa Srbije u ragbiju 13 igraće Crvena zvezda i Dorćol. Partizan doživeo tek prvi poraz u sezoni i ostao bez trofeja.

ragbiliga.rs
ragbiliga.rs

Povezane vesti

Crveno-beli su u današnjem polufinalu na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari eliminisali večitog rivala, Partizan sa 32:30 (18:16), dok je juče Dorćol bio bolji od Bijelih Zečeva u Banja Luci – 48:18.

Drugi ovogodišnji večiti derbi doneo je uzbudljivu i neizvesnu utakmicu sve do samog kraja. Partizan je u meč ušao kao lider prvenstva, bez ijednog poraza u sezoni.

Međutim, motivisani igrači aktuelnog šampiona – Zvezde ušli su u utakmicu sa velikom željom da se revanširaju za poraz u prvom delu prvenstva od večitog rivala (20:18). Crveno-beli su poveli esejem Predojevića i pretvaranjem Voje Dedića, ali su crno-beli preokrenuli esejima Džavida Jašarija i Jankovića.

Srećković i Voja Dedić donose novo vođstvo Zvezdi (18:12) koje je do poluvremena samo ublažio esejem Čarapić.Nakon pauze, Partizan novim poentiranjem Jankovića ponovo pravi preokret, da bi prednost Zvezdi ubrzo vratili Milanović i Marinković.

U 61.minutu Ilić donosi novo vođstvo crno-belima, međutim, Đurić esejem i Voja Dedić pretvaranjem postižu ključne poene za konačni trijumf Zvezde.

Džavid Jašari je na tri minuta do kraja kaznom smanjio minus na dva poena, ali je ipak ostalo 32:30. 

Inače, večtiti derbi je sa tribina pratio i selektor Srbije Marko Janković koji je mogao da bude zadovoljan formom reprezentativaca uoči nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

Plasman u finale Dorćol je juče osigurao sigurnom pobedom u Banja Luci protiv Bijelih Zečeva, a branioca trofeja je predvodio sa četiri eseja Dalibor Samardžić.

Finale kupa igraće se u junu, a termin će naknadno biti određen posle reprezentativnih obaveza i odigravanja zaostalih utakmica u Prvoj ligi Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke