Zrenjanin dobija golf centar jedinstven u regionu

Autor: Beta Beta
petak 22.01.2016.
16:45
Izvor: Beta

Zrenjanin dobija jedinstveni golf centar, a projekat je vredan milion evra.

SEM
SEM

Povezane vesti

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba "Sava" Beograd Ivica Suturović potpisali su danas ugovor o izgradnji golf centra u Zrenjaninu, "jedinstven u regionu", a vrednost investicije je oko milion evra i očekuje se da će biti u funkciji za godinu dana.

Suturović je objasnio da će se Golf centar prostirati na površini od 16,2 hektara.Dodao je da će Golf centar, koji će pored otvorenh terena sa 9 rupa, koji zadovoljava standarde medjunarodnih takmičenja, imati parking, klupsku kuću i pomoćni objekat.

On je kazao da će Zrenjanin, pored postojećih golf terena kod Žablja i na beogradskoj Adi Ciganliji, imati najbolje mogućnosti za razvoj ovog sporta u Srbiji. Kako je naveo, zrenjaninski golf centar imaće i najduže vežbalište od 350 metara.

Suturović kazao da su osim samih terena za golf predvidjena i vežbališta koja će omogućiti formiranje škole golfa i da će to biti jedini golf centar u regionu koji će okupiti sve igrače iz Srbije, ali da će raditi i kao regionalni juniorski centar.

"U Srbiji ima oko 750 registrovanih golf igrača, od toga je dve stotine dece. Radimo na omasovljavanju i nadamo se da ćemo sledeće godine u ovo vreme imati bazu dece koja će krenuti sa treninzima"
, dodao je on.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je da će Zrenjanin time dobiti reprezentativni centar u sportu koji je uvršten u zvanični olimpijski program, a da će sada neuredjeni deo grada poprimiti potpuno drugačiji izgled i razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture.

"Ovo je jedan od nekoliko projekata od nacionalnog značaja koji se realizuje u Zrenjaninu, pored Paraolimpijskog trenažnog centra i staze za auto-moto trke, što uz ostale potencijale treba gradu da donese nove razvojne mogućnosti", rekao je Janjić.

Generalni sekretar Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović kazala je da je projekat važan ne samo za Golf klub "Sava", koji je i finansijer, već i za Golf asocijaciju Srbije jer se time dobija mogućnost da jedan od najmasovinijih individualnih sportova "zaživi" u Srbiji.

U zrenjaninskoj Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" već je radi škola golfa, a očekuje se da će izgradnjom golf centra ovaj sport odmah imati pristalice u Zrenjaninu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke