Za ljubitelje badmintona - ''GIRLS CAMP 2017'' u Kragujevcu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.08.2017.
15:15
Izvor: Sportske.net

Od 6. do 11. avgusta 2017. u Kragujevcu se održava sedmi po redu Međunarodni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina, Regionalni razvojni projekat BADMINTON EUROPE.

BK RAVENS KG
BK RAVENS KG

Povezane vesti

Badminton klub RAVENS KG uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca sedmu godinu uzastopno u Kragujevcu realizuje ovaj međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina.

Jedinstveni ženski projekat pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), ove godine pomera granice u posećenosti i nivou organizacije.

Pored mladih reprezentativki Srbije, kamp je okupio i najtalentovanije igračice i trenere iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Švedske i Danske.

Ukupno 35 igračica iz 10 evropskih zemalja vredno trenira tokom 5 dana u Hali jezero, najvećoj sportkoj hali u Kragujevcu i šumadijskom regionu.

Glavni trener Debi Linč iz Danske i njen prvi asistent Kenet Kjelerup kroz intenzivne trening sesije prenose bogato međunarodno iskustvo na mlade učesnice Girls kampa.

*Srpski badminton na kampu predstavlja 9 takmičarki, što je idealna priprema pred naionalni trening kamp na Karatašu i  Balkansko prvenstvo koje igračice do 15 godina očekuje u Novom Sadu krajem meseca.

"Moramo istaći da ovim kampom pomeramo granice u svim aspektima organizacije, i da u godini kada slavimo 15 godina igranja badmintona u Kragujevcu dostižemo ovaj nivo organizacije međunarodnih sportskih događaja. Uprkos tropskim vrućinama okupili smo u Kragujevcu rekordan broj učesnica, koje su smeštene u najboljim hotelima u Kragujevcu i treniraju u najboljoj sali u regionu.

Veoma smo srećni što sve okupljene igračice koriste priliku priliku da napreduju u badmintonu i ostvare nove kontakte i prijateljstva.

Verujemo da ovakvi projekti u saradnji sa BEC i BASS značajno doprinose razvoju badmintona u Srbiji i regionu, masovnosti u našem sportu i pozitivnoj slici koju iz Srbije šaljemo u svet'', izjavio je Andreja Todorović, projekt menadžer projekta BK RAVENS KG.

Pored brojnih socijalnih aktivnosti, ove godine učesnice kampa su imale i predavanje o dijabetesu i načinima za prevenciju kroz aktivno bavljenje sportom i zdravu ishranu uz podršku kompanije WIENER STADTISCHE kroz projekat Sportom Protiv Dijabetesa te su i postali internacionalni ambasadori ovog humanitarnog projekta.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Projekat Sportom Protiv Dijabetesa, SC ISKRA, “TOMEX catering”, PRIZMA Kragujevac, GALA voda, STEFAN Arilje, Štamparija IDEA i Vinarija "STARI HRAST"

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke