Vuds se nada povratku takmičenjima u oktobru

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.09.2016.
00:26
Izvor: Beta

Jedan od najboljih golfera svih vremena Tajger Vuds rekao je danas da se nada da će u oktobru učestvovati na turniru u kalifornijskoj Napi, svom prvom takmičenju od avgusta prošle godine.

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Osvajač 14 velikih turnira Vuds oporavlja se od operacije ledja zbog koje je propustio sva četiri velika turnira, prvi put u profesionalnoj karijeri.

On je rekao da oporavak ide tako da može da pravi planove, ali da ima još posla.

"Od daljeg napretka i oporavka zavisi da li ću moći da igram. Nadam se da ću biti spreman", rekao je četrdesetogodišnji Vuds.

Turnir u Napi igraće se od 13. do 16. oktobra.

Vuds je rekao i da se nada da će se takmičiti na još nekoliko turnira pre kraja godine, uključujući i turnir u Turskoj, od 3. do 6. novembra.

"Bilo mi je teško što sam propuštao turnire koji su mi važni, ali ovoga puta sam bio pametan i nisam žurio sa oporavkom. Bilo je sjajno provoditi vreme sa decom i raditi na mnogim projektima, uključujući i dizajn terena za golf, predstojeću 20. godišnjicu moje fondacije i knjige o Mastersu iz 1997. godine. Ali, nedostajalo mi je takmičenje", rekao je Vuds.

Vuds je drugi na večnoj listi po broju osvojenih PGA turnira - 79, od kojih je osvojio 14 velikih: četiri Mastersa, tri US opena, tri Otvorena prvenstva i četiri PGA prvenstva. On je u više navrata proglašen najboljim golferom godine, a dugo je bio i jedan od najplaćenijih sportista sveta.

Krajem novembra 2009. godine američki mediji objavili su da je Vuds imao više vanbračnih veza, posle čega je usledio pad u igri i takmičenjima, ali i razvod od supruge. Tada su se neki njegovi sponzori povukli, a pojedini su tvrdili da je skandal umanjio vrednost njihovih deonica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke