Veslanje - Partizan bez premca u Srbiji

Autor: Beta Beta
subota 11.10.2014.
02:05
Izvor: Beta

Trener veslačkog kluba Partizan Aleksandar Ivković rekao je danas da je ekipa ove sezone ispunila očekivanja osvajanjem 25. uzastopne šampionske titule i da će se u narednom periodu posvetiti radu sa mladjim kategorijama.

serbian-rowing.org.rs
serbian-rowing.org.rs

Povezane vesti

"U rezultatskom smislu u sezoni za nama potpuno su ispunjena očekivanja. Tituli sa državnog prvenstva na ergometrima u Novom Sadu početkom godine pridodali smo i titulu prvaka države, 25. uzastopnu. Ove godine smo imali možda i najteži zadatak, ali smo ga uspešno rešili i pokazali da smo bez premca u zemlji", rekao je Ivković, navodi se u saopštenju.

Ivković je naveo da je ove sezone u ekipi došlo do smene generacija u mladjim kategorijama i da je prošlogodišnja juniorska selekcija (1995) prekomandovana u seniorski tim.

"Neki od njih su otišli na studiranje u SAD, dok je nekima ovo bila prva godina u seniorskoj konkurenciji. Uprkos tome, na državnom prvenstvu smo bili ubedljivi u seniorskoj konkurenciji, a posebno imponuje trijumf dubl skula koji su činili Andrija šljukić, koji je dugo bio povredjen i kome je ovo prva godina seniorskog staža i junior Igor Djerić"
, dodao je on.

Trener crno-belih rekao je da u mladjim selekcijama ove sezone rezultati nisu bili na nivou iz prethodnih godina, ali je pohvalio kadetski četverac bez kormilara i pionirski četverac skul, koji su osvojili titule. On je dodao da je klub ponosan na rezultate ženske ekipe.

Ivković je rekao da najveće zasluge za rezultate Partizana na domaćoj sceni imaju "vizija, strategija i sistem rada koje je postavio selektor Nebojša Ilić i koje su godinama sveto pismo u klubu".

"Krajnji cilj je pravljenje takmičara za najviše domete na svetskoj sceni, a pošto nam to godinama polazi za rukom, dominacija na domaćoj sceni se podrazumeva. Važna stvar je kontinuitet stručnog rada sa mladjim kategorijama, ali insistiramo i na obrazovanju i drugim vrednostima",
rekao je on.

Trener šampiona Srbije istakao je da u narednu sezonu Partizan ulazi sa najvišim ambicijama i da će se klub koncentrisati na rad sa mladjim kategorijama. On je naveo da će se crno-beli truditi da zadrže korektan odnos sa drugim klubovima i da će raditi u skladu sa Pravilnikom Veslačkog saveza Srbije.

"Zimus smo doneli odluku da, zbog mira u kući, nećemo prihvatati zahteve veslača iz ostalih klubova da dodju kod nas. Medjutim, u poslednjih šest meseci pojedini klubovi su pokušali to da zloupotrebe, pa smo odluku stavili van snage. Vrata Partizana u ovom prelaznom roku su otvorena za sve koji žele da dodju, a zadovoljavaju visoke standarde", rekao je Ivković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke