Veslanje - Bogičević i Savić za medalju u Lucernu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.07.2014.
01:06
Izvor: Sportske.net

Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić plasirao se u nedeljno finale Svetskog kupa u Lucernu. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Miloš Vasić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i Ivana Filipović u ženskom skifu u nedelju u

serbian-rowing.org.rs
serbian-rowing.org.rs

Povezane vesti

Srpska veslačka reprezentacija imaće jedan čamac u finalu trećeg, poslednjeg ovogodišnjeg, Svetskog kupa, epilog je drugog takmičarskog dana u Lucernu.

U ogromnoj konkurenciji subotnjih polufinala do bitke za medalju stigli su evropski prvaci u dvojcu bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić koji će u nedelju od 10,53 č veslati u A finalu ove discipline.

Drugi srpski dvojac bez kormilara u Švajcarskoj Nenad Beđik, Miloš Vasić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i Ivana Filipović u ženskom skifu veslaće u nedelju u B finalu.

U fenomenalnoj drugoj trci polufinala dvojaca bez kormilara od dva srpska čamca jedan se domogao finala, dok će drugi, nažalost, morati u borbu za plasman od sedmog do 12. mesta.

Evropski prvaci Dušan Bogičević i Veselin Savić su s vremenom 6:30,33 osvojili treće mesto pa će uz prvoplasirani Novi Zeland (6:24,42) i drugoplasiranu Južnoafričku Republiku (6:27,24) u nedeljno finale od 10,53 č.

U Lucernu izvanredni Nenad Beđik i Miloš Vasić, koji su do polufinala zabeležili dva trijumfa, bili su prvi ispod crte za finale. S vremenom 6:36,12 osvojili su četvrto mesto pa će u nedelju 8,30 č veslati u B finalu. PetiBritanije (6:43,70).

I dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović ostao je za malo bez finala u Lucernu. U polufinalu naš čamac je s vremenom 6:16,14 zauzeo četvrto mesto iza posada Litvanije (6:12,21), Australije (6:12,45) i Velike Britanije (6:13,44) koje su se plasirale u finale.

U prvoj trci polufinala ženskog skifa Ivana Filipović je s vremenom 7:48,70 zauzela peto mesto pa će u nedelju od 9,20 č veslati u B finalu.

Miloš Stanojević je takmičenje u Lucernu završio na sedmom mestu. Naš skif za lake veslače je u B finalu ove discipline trijumfovao s vremenom 7:12,41.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke