Veliki napredak Mikeca i Pletikosića na rang listama

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.05.2016.
16:51
Izvor: Beta

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Damir Mikec i Stevan Pletikosić ostvarili su, zahvaljujući uspesima na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, veliki napredak na svetskim rang listama za maj, objavio je danas Streljački save Srbije.

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje vazdušnim pištoljem na predolimpijskom turniru u Riju, na listi za to oružje je skočio sa 35. na četvrtu poziciju.

Stevan Pletikosić je na drugom Svetskom kupu 2016. godine stigao do bronzane medalje malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i napredovao za 85 pozicija - sa 93. mesta na osmo.

Sem plasmana kriterijum za rangiranje su i rezultati u kvalifikacijama. Mikec i Pletikosić su u finale u Riju ušli sa prvih mesta sa vrlo kvalitetnim ostvarenjima.

Pletikosić je "ubio" 628,0, mininalni jedan deseti deo manje od vlastitog državnog rekorda iz 2015. Mikec je u osnovnom delu takmičenja vazdušnim pištoljem pogodio 586 krugova.

Uz Mikeca i Pletikosića medju prvih deset nalaze se još dve srpske takmičarke.

Zorana Arunović
je na petoj poziciji vazdušnim pištoljem, a Andrea Arsović je deveta vazdušnom puškom.

Mikec je zadržao 12. mesto malokalibarskim pištoljem, a plasman medju dvadeset najboljih sačuvali su i Bobana Veličković (12. mesto - vazdušni pištolj), Milutin Stefanović (14. mesto - vazdušna puška) i Ivana Anđušić Maksimović (16. mesto - vazdušna puška).

Na čelnim pozicijama nije bilo mnogo promena, svega dve. Špancu Pablu Kareri je zlato vazdušnim pištoljem u Riju donelo skok sa 24. na prvo mesto. Olena Kostevič iz Ukrajine je tim oružjem trijumfovala ženskoj konkurenciji i sa četvrte popela se na prvu poziciju.

Kada je reč o listama Evropske streljačke konfederacije, svega troje strelaca zadržalo je čelne pozicije na najnovijim, majskim listama, a medju njima je i Andrea Arsović.

Iako na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru nije stigla do finala, ona čuva prvo mesto na listi vazdušnom puškom.

Uz nju su na poziciji broj ostali su i Rus Sergej Kamenski (trostav) i Nemac Henri Junghenel, pobednik MK puškom iz ležećeg stava u Riju.

Damir Mikec je izgubio prvo mesto na listi za malokalibarski pištolj, koje je držao od juna prošle godine i sada je drugi. Posle sedam meseci Zorana Arunović više ne vodi trku vazdušnim pištoljem, pala je na drugo mesto iza Olene Kostevič.

Međutim, srebro i rezultat u Riju su Mikecu doneli napredak za četvrte na drugu poziciju vazdušnim pištoljem.

U top deset su i Ivana Anđušić Maksimović, Bobana Veličković i Stevan Pletikosić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke