Srpsko prvenstvo za svetske bodove!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.05.2015.
00:50
Izvor: Sportske.net

4. Internacionalno i nacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu održaće se ove nedelje od 14. do 16. maja na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji.

SEM
SEM

Povezane vesti

Veliko interesovanje za 14. IAPS posledica je odlično organizovanih ranijih šampionata, ali i činjenice da će ove godine biti u renkingu Svetske golferske federacije.

Da bi golferi mogli da uđu na svetsku rang listu, neophodno je da se pobedi na nekom od turnira koji se nalaze u WAGR sistemu, pa je ovo idealna prilika za talentovane srpske igrače.

Takmičenje će se obavljati u strouk formatu, u muškoj i ženskoj kategoriji, a učestvovaće ukupno 68 učesnika, od toga 19 dama.

Pored 25 učesnika iz Srbije, na Adi Ciganliji će se takmičiti i golferi iz Austrije, Rusije, Italije, Bugarske, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kazahstana, Makedonije, Belgije, Francuske, Holandije, Ukrajine i Velike Britanije.

''Velika nam je čast i privilegija što možemo da najavimo početak 14. Internacionalnog i nacionalnog amaterskog prvenstva Srbije u golfu. U pitanju je izuzetan poduhvat naše organizacije, pošto se prvi put srpski šampionat našao u sistemu bodovanja Svetske golf federacije.

Sa ponosom možemo da poželimo dobrodošlicu takmičarima iz 15 različitih država koji će se zajedno sa najboljim našim golferima boriti za titulu prvaka Srbije. Pozivamo gledaoce da dođu na terene na Adi Ciganliji i uživaju u najboljem mogućem golfu na ovim prostorima'',
rekla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović.

Prošle godine u ženskoj konkurenciji slavila je Leoni Betel iz Austrije, dok je među muškarcima najbolji bio srpski golfer Čedomir Ilić.

Takmičenje počinje u četvrtak, 14. maja od osam časova i igraće se tri runde po 18 rupa, a svečano proglašenje pobednika zakazano je za subotu od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke