Srpski ragbisti protiv BiH sa mnogo internacionalaca

Autor: Beta Beta
petak 21.04.2017.
16:57
Izvor: Beta

Ragbi reprezentacija Srbije će sutra u Zenici igrati protiv BiH u Kupu evropskih nacija, a skoro trećinu tima će činiti igrači igrači koji nasutpaju u inostranstvu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

"Angažovanje igrača srpskog porekla iz najjačih evropskih ragbi liga Engleske, Francuske i Italije je deo programa koji Ragbi savez Srbije sprovodi već dve godine", rekao je menadžer reprezentacije Slaviša Milenković agenciji Beta.

Reprezentacija Srbije će imati trojicu debitanata. To su Boško Jovanović (27) koji živi na jugu Francuske i nastupa za ekipu Šatoreno, Tomas Cvijanović (28) iz engleskog Vejl of Luna i Janko Zemun Milinković (18) iz italijanskog kluba Bergamo 1950, a koji je do sada igrao za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Na listi igrača koji nastupaju za reprezentaciju, a inače igraju u inostranstvu su i Bojan Čečarić (21), igrač engleskog Lafboro Juniverzitija, Žilijen Matijašević (23) iz francuskog kluba Sporting Tule, a koji je debitovao za "orlove" pre dve godine.

Milenković je dodao da Savez u bazi podataka ima više od 50 igrača različitog uzrasta poreklom s ovih prostora, a koji imaju pravo nastupa za Srbiju.

Jedna od prepreka je to što brojni vrhunski igrači srpskog porekla ima profesionalne ugovore i klubovi zahtevaju da ih Savez osigura, ali osiguranje jednog igrača iznosi koliko i godišnji budžet Saveza.

Milenković je naveo da to što ima onih koji su ponikli u srpskih klubovima, a igraju u inostranstvu, potvrdjuje da u Srbiji stasavaju dobri ragbisti.

"Želimo da kombinovanjem talentovanih igrača, koji su ponikli u Srbiji, i igrača srpskog porekla iz inostranstva stvorimo što jaču reprezentaciju i napredujemo u takmičenjima Kupa evropskih nacija“
, kazao je Milenković i dodao da je problem to što se mnogo domaćih igrača gubi na prelasku iz juniora u seniore jer je ragbi u Srbiji još amaterskih sport i teško je uskladiti privatne obaveze i zahtevne treninge.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke