Srpski kajakaši ciljaju zlato u Riju!

Autor: Beta Beta
petak 26.02.2016.
14:42
Izvor: Beta

Srpski kajakaški reprezentativac Marko Tomićević rekao je danas da je cilj da ove godine zajedno sa Milenkom Zorićem u dvosedu osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

www.kajakss.org.rs
www.kajakss.org.rs

Povezane vesti

"Ove sezone glavni cilj je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Sve do Rija su usputni ciljevi, osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i Svetskim kupovima. Za ta takmičenja se nećemo posebno pripremati, ali siguran sam da ćemo biti veoma spremni u to doba sezone i da ćemo moći da ostvarimo odlične rezultate i bez brušenja forme", rekao je Tomićević, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Tomićević i Zorić su na Svetskom prvenstvu u Milanu prošle godine osvojili bronzanu medalju u dvosedu na 1.000 metara i obezbedili normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Prethodnu godinu ću upamtiti upravo po Svetskom prvenstvu, osvojili smo medalju, a ono što taj uspeh čini većim je i izborena norma za Olimpijske igre. Sve do sada pokazuje da idemo u pravom smeru. Naravno da svaki dan mislim na Rio i osvajanje zlatne medalje ali samo toliko da ostanem maksimalno motivisan. Drago mi je što se od nas očekuju medalje"
, rekao je Tomićević.

Pripreme za olimpijsko takmičenje su u toku, a prvi deo bazičnih priprema srpski dvojac obavio je u Austriji. Trenutno se nalaze na drugom delu priprema u Antaliji gde su zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima već počeli da rade treninge na vodi.

Iako se takmiče u dvosedu, na početnom delu priprema još Tomićević i Zorić uvek treniraju u jednosedima.

"U ovom trenutku jednosedi su nam prioritet kako bismo se što bolje pripremili i iskoristili osnovu koju smo napravili na prvom delu priprema. Za sada smo obavili jedan trening u dvosedu i veoma smo zadovoljni kako čamac ide"
, rekao je Zorić.

On je dodao da razmišlja o Olimpijskim igrama i da na treninzima želi da radi najbolje što može kako bi zajedno sa Tomićevićem bio najbolji u Brazilu.

Srpski kajakaši će olimpijsku godinu početi učešćem na Svetskim kupovima, dok ih u junu očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Moskvi.

"Svetski kupovi će nam biti provera, da vidimo u kakvoj smo formi u odnosu na konkurenciju. Šampionat Evrope će nam biti generalna proba pred Olimpijske igre i tu očekujemo da pokažemo zavidnu formu. Najvažnije ove godine je da u Rio odemo najspremniji. Pritisak postoji, ali mi smo iskusni takmičari i kao što treniramo da izveslamo što bolju trku, tako svakodnevno vežbamo i da se nosimo sa pritiskom. Kada naporno treniraš i izadješ na trku, taj pritisak nestane", zaključio je Zorić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 24. do 26. juna u Moskvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke