Srpski golferi spremni za SP u Japanu

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.08.2014.
01:06
Izvor: Sportske.net

Srpska golf reprezentacija ostvarila je izvanredne rezultate na 36. Otvorenom amaterskom prvenstvu Mađarske.

SEM
SEM

Povezane vesti

Naši golferi Čedomir Ilić, Ilija Đurđević i Ranko Helc bili su među 12 najbolje plasiranih igrača na terenima Rojal Balaton golf i jahting kluba u konkurenciji 53 takmičara iz 13 zemalja.

Najbolji rezultat ostvario je Ilić, koji je završio na petoj poziciji sa 230 udaraca, šest više od pobednika Klasa Erika Borgesa iz Nemačke. Helc je bio deveti sa 233, a Đurđević je podelio 12. mesto sa 243 udarca. Uslovi za igru nisu bili najidealniji, pošto je dva dana pre početka turnira palo četrdeset litara kiše ko kvadratnom metru, a padavina nije prestala ni tokom samog takmičenja.

To je bio osnovni razlog što nijedan golfer nije uspeo da ostvari rezultat bolji od +1 tokom drugog dana.

''U teškim uslovima uspeli smo da ostvarimo veoma dobre rezultate. Teren je bio mek, a vetar izuzetno jak, pa nije bilo lako kontrolisati let loptice'', rekao je kapiten našeg tima Nebojša Lazić.

Turnir u Mađarskoj predstavljao je poslednju pripremu pred nastup naše reprezentacije na Svetskom šampionatu u Japanu narednog meseca. Najbolji srpski golferi ove nedelje obaviće finalne pripreme u Beogradu.

Najbolji amateri sveta 29. put boriće se za Ajzenhauerov trofej, a šampionat u Karuizavi igraće se na dva terena - Irijama i Ošitate

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke