Srpski dvojac bolji od prošlogodišnjih svetskih prvaka

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.09.2014.
00:50
Izvor: Sportske.net

Srpski dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović Svetsko prvenstvo za seniore u Amsterdamu završio kao deveti, trećim mestom u B finalu.

serbian-rowing.org.rs
serbian-rowing.org.rs

Povezane vesti

Poput četverca bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić i ženskog dvojca bez kormilara Jovana Arsić, Iva Obradović i dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović svoje učešće na Svetskom prvenstvu za seniore u Amsterdamu završili su na devetom mestu.

Naš čamac je u nedelju, 31. avgusta, poslednjeg dana šampionata s vremenom 6:13,36 bio treći u B finalu ove discipline u kojem je pobedila Velika Britanija (6:10,41), a drugi bio Novi Zeland (6:13,03).

Četvrto mesto pripalo je Norveškoj (6:15,31), prošlogodišnjem svetskom prvaku iz Južne Koreje, peta je Kina (6:16,89), a poslednja Danska (6:18,57).

Marjanović i Filipović su od samog početka trke bili na trećem mestu. Posle prvih 500 metara prednost dva prvoplasirana čamca je bila minimalna u odnosu na našu posadu.

Britanci i Novozelanđani su se posle 1.000 metara neznatno odvojili. Na ulasku u poslednju četvrtinu trke drugi Novi Zeland je bežao našem čamcu gotovo dve sekunde.

Marjanović i Filipović su krenuli u jaki finiš, bili nadomak drugog mesta, ali je Novi Zeland ipak prošao kroz cilj ispred njih dvojice sa svega 33 stotinke prednosti.

''Marjanović i Filipović su svoju poslednju trku u Amsterdamu izveslali najbolje na šampionatu. Bili su na visokom niovu od početka do kraja i uz minimalan zaostatak za dva prvoplasirana čamca su prošli kroz cilj kao treći. Ukupan plasman je mogao da bude i bolji ali ih je loše izdanje u kvalifikacijama kasnije mnogo koštalo. Generalno, zadovoljan sam njihovim nastupom i plasmanom u Holandiji tim pre što su zauzeli mesto u okviru olimpijske norme jer u ovoj disciplini na Igre ide 11 čamaca. Ipak, od naredne, predolimpijske godine, sve kreće iz početka'', istakao je član selektorske komiisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke