Srpski badminton ima budućnost!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.11.2014.
01:06
Izvor: Sportske.net

Po scenariju Dragoslava Petrovića u nedelju, 9. novembra 2014, u Slovačkoj je ispisana nova stranica istorije srpskog badmintona.

badminton.org.rs
badminton.org.rs

Povezane vesti

Naš najbolji junior je podario Srbiji prvo zlatno odličje u ovom olimpijskom sportu na nekom od turnira svetskog kupa.

U finalu YONEX Slovak Junior 2014, koji je okupio preko 150 takmičara iz preko 30 država, Petrović je savladao Portugalca Duartea Nuno Anjo s 21:17, 22:20 i tako opravdao ulogu favorita koja mu je dodeljena pred ovo takmičenje pošto je bio prvi nosilac.

Ogroman uspeh posebno dobija na težini ako se zna da je naš reprezentativac sve do finalnog meča imao izuzetno iscrpljujuće borbe. Žreb mu nije bio naklonjen. Do okršaja za zlato morao je da slomi neke od najperspektivnijih igrača Evrope uzrasta do 19 godina. Hrabrom, požrtvovanom i vrhunskom igrom preskakao je prepreku po prepreku sve do finala u kojem ga je čekao znatno odmorniji rival.

Ipak, smogao je snage za poslednju bitku, koja je odlučivala ko će sa najvišim počastima otići iz Slovačke. Fanatičnom borbenošću stigao je do prvog seta, teško, iako rezultat od 21:17 ne govori tako. I u drugom setu vodila se bitka dostojna najvećih svetskih takmičenja. Poeni su osvajani naizmenično, ali je u trenucima kada se lomio rezultat Petrović pokazao od čega je sazdan.

Šampionskim potezima osvojio je na razliku drugi set (22:20) i stigao do najsjajnijeg odličja.

“Presrećan sam zbog prvog svog zlata na turnirima svetskog kupa. Opravdao sam ulogu prvog nosioca i dobro podneo pritisak u odlučujućim trenucima svakog meča. Emocije naviru iz mene i trenutno nisam svestan uspeha koji sam postigao.

Ovo odličje će mi predstavljati ogromnu motivaciju za dalji rad. Nadam se da ću ovaj nivo forme dugo zadržati i da ću se boriti za medalju i na turniru u Češkoj, kroz nedelju dana. Hvala svima na podršci i čestitkama”,
bio je presrećan Dragoslav Petrović, učesnik Razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Homer J.Simpson
Monday, 10.11.2014
15:51

Uf,sad mi je lakse.......

Jako sam se zabrinuo za buducnost naseg badmintona,ali sad cu moci mirnoda spavam...

NApred srpski badmintasi:))))))))))))