Srpske kajakašice prezadovoljne srebrom

Autor: Miloš Marković
subota 22.08.2015.
14:37
Izvor: Sportske.net

Srpske kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek izrazile su zadovoljstvo zbog osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Milanu čime su obezbedile i olimpijsku normu.

www.kajakss.org.rs
www.kajakss.org.rs

Povezane vesti

Prvu medalju na Svetskom prvenstvu za kajak i kanu Srbiji su u subotu donele Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek koje su u trci na 500 metara zauzele drugo mesto sa vremenom 1.41,750.

"Prezadovoljna sam kako smo odveslale trku, bila je žestoka konkurencija. Bilo nam je napeto ovih dana jer se nije išlo direktno u polufinale pošto je bilo puno prijavljenih posada, ali drago mi je da smo izdržale do samog kraja i osvojle medalju" rekla je Milica Starović.

Zlatnu medalju osvojile su Mađarice Gabrijela Sabo i Danuta Kozak (1:39.865), dok je bronza pripala nemačkoj posadi u sastavu Franciska Veber, Tina Dice (1:41.335).

"Trka je bila odlična jer smo sve odradile planski. Jako je nezgodno takmičiti se sa punom konkurencijom jer nemamo na koga da obratimo pažnju jer su svi dobri. Stvarno sam zadovoljna jer smo u ovakvoj konkurenciji uspele da se izborimo za finale, da izborimo kvotu za Rio i da osvojimo medalju" zaključila je Milica Starović.

Osvojena srebrna medalja na Svetskom prvenstvu u Milanu znači da ćemo Milicu Starović i Dalmu Ružičić-Benedek gledati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke