Srbija je postala svetska velesila u ovom sportu, a da mnogi to i ne znaju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2016.
11:27
Izvor: Sportske.net, kuglanje.rs

U senci brojnih dešavanja u onim najpopularnijim sportovima proteklih dana, ostao je fenomenalan uspeh naših najboljih kuglaša na minulom Svetskom kupu.

kuglanje.rs
kuglanje.rs

Povezane vesti

Svetski kup je održan u istarskom Novigradu, u Hrvatskoj, odakle su se naši reprezentativci vratili sa neverovatnih - 14 osvojenih medalja!

Takmičenja su se odvijala i u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a od pomenutog ukupnog broja medalja, naši seniori su osvojili šest, a za preostalih osam su se izboriili juniori.

Kad je u pitanju seniorska reprezentacija Srbije, pod vođstvom selektora Miloša Ponjavića, najuspešniji su bili fenomenalni Vilmoš Zavarko, koji je osvojio zlato u pojedinačnom i u sprintu, kao i srebro u kombinaciji i Igor  Kovačić, koji je osvojio zlato u kombinaciji, bronzu u sprintu i bronzu pojedinačno.

Selektor Ponjavić je uspehe Vilmoša Zavarka uporedio sa onima koje ostvaruje najbolji teniser sveta Novak Đoković.

''Zavarko mi je trijumfom u sprintu doneo toliko željeno zlato koje je kompletiralo kolekciju. Ponosan sam na ove reprezentaivce , na njihovu veliku odanost našem 'malom' sportu ogromnih uspeha i to je ono što nas izdiže od ostalih.  U Novigradu smo ispisali najlepšu stranicu našeg kuglaškog almanaha. 

Zlatne medalje su potvrda kvaliteta ovih igrača i oni će, siguran sam, još dugo vladati svetskim kuglanjem.

Vilmoš Zavarko je od 2009. godine neprikosnoveni broj 1 na svetskim rang listama i kao i Novaku Đokoviću u tenisu još dugo mu niko neće prići ni blizu'', istakao je Ponjavić.

Naravno, ponosan je i selektor juniora Vojko Pavlović, koji je otkrio još jedan veoma zanimljiv podatak.

''Srbija je prva zemlja u istoriji koja je četiri puta za redom, do 2009. do 2016. osvajala ekipna zlata na muškim omladinskim Šampionatima sveta!

Najzaslužniji su reprezentativci i još jednom veliko hvala za sve radosti koje su nam pričinili. Na ovoj konferenciji nedostaju trostruki svetski juniorski prvak Robert Ernješi i šampion u sprintu i ekpno Milorad Vojnović zbog obaveza na fakultetu, da sa vama podeli utiske. 

Srbija je imala Igora Kovačića i Roberta Ernješija koji su omladinski tim vodili do osvajanja osam medalja a kasnije je Kovačić sa Zavarkom obeležio i celokupni šampionat.

Ogromnu ulogu u ovim uspesima ima Ministarstvo omaladine i sporta Srbije koje ne samo da finansira naš program, nego i kampove. Svi osvajači medalja na ovom prvenstvu, od kadeta do seniora, prošli su kampove koje su najveće blago našeg sporta'',
poručio je Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lewa9
Tuesday, 31.05.2016
22:19

Још само у кликерима нисмо били :D Свака част момцима и ако не пратим куглање :D