Srbi sedmi u Bugarskoj

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.08.2015.
00:50
Izvor: Sportske.net

Srpska golf reprezentacija zauzela je sedmo mesto na prvom Evropskom tim šild šampionatu koji je proteklog vikenda održan na golf terenima u Pravecu u Bugarskoj.

SEM
SEM

Povezane vesti

U izuzetno jakoj konkurenciji Srbija je izgubila od Bugarske u četvrfinalu sa 2,5:0,5. Poraz je usledio i od Hrvatske u doigravanju sa 2:1, da bi u borbi za sedmo srpski golferi pokazali dominaciju savladavši Mađarsku bez izgubljenog poena sa 3:0. 

Prvu poziciju u timskoj konkurenciji zauzela je Grčka, koja je u finalu bila bolja od Bugarske.

Treće mesto pripalo je Letoniji posle trijumfa nad Lihtenštajnom.  Prvog dana održano je takmičenje u strouk igri, na osnovu koje su se timovi plasirali u A, odnosno u B grupu.

Računala su se tri najbolja rezultata po reprezentaciji. Perspektivni Ranko Helc imao je ukupno treći najbolji rezultat dana sa fantastičnih -2. Mihailo Dimitrijević je imao +2, Čedomir Ilić +4, a Ilija Đurđević +8. 

Evropski tim šild je novo takmičenje i nastalo je kao zamena za Balkan čelendž. Na prvom izdanju u Pravecu pored Srbije učestvovalo je još 11 reprezentacija. 

I naši juniori imali su zapažen nastup na međunarodnoj sceni. Na 26. Otvorenom juniorskom prvenstvu Mađarske Marko Jokić je zauzeo treću poziciju. Na istom takmičenju u konkurenciji juniorki, Tamara Palkovljević je bila četvrta

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke