SP - Srpskim streljačicama bronzana medalja!

Autor: Beta Beta
utorak 09.09.2014.
19:43
Izvor: Beta

Ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom na 10 metara, na Svetskom prvenstvu u Granadi.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Ekipa Srbije nastupila je u sastavu Ivana Maksimović, Andrea Arsović i Katarina Biserčić, a bronzu je osvojila rezultatom 1.244,3 kruga.

Zlatnu medalju osvojila je ekipa Nemačke u sastavu Barbara Engleder, Sonja Filšifter i Lisa Miler sa 1.253,6 krugova, a srebrnu Kina sa 1.250,5 krugova. Za Kinu su nastupile Ji Siling, Čang Bin Bin i Vu Lijusji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim reprezentativkama osvajanje bronzane medalje.

"Reprezentativci u streljaštvu su nas ponovo obradovali medaljom, još jednom dokazavši svoj nesporan kvalitet. Ovaj uspeh je i pokazatelj da kontinuirani rad i sistemska podrška razvoju individualnih sportova donose sjajne rezultate. Na ovom takmičenju naši reprezentativci se bore i za olimpijske vize i želim im mnogo sreće i još dobrih rezultata", naveo je Udovičić u čestitki.

Dodajmo i to da je Andrea Arsović danas obezbedila mesto na OI u Rio de Žaneiru zahvaljujući plasmanu među prvih pet u kategoriji vazdušna puška.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke