SK - Slabašan učinak srpskih strelkinja

Autor: Beta Beta
subota 23.04.2016.
00:26
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović zauzela je danas 17, a Andrea Arsović 40. mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Maksimovićeva je pogodila 580 krugova, dok je Arsovićeva zabeležila 574 kruga, saopštio je Streljački savez Srbije.

Za plasman među osam najboljih bila su neophodna 584 kruga, osam više nego na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu u Bangkoku.

Maksimovićeva, olimpijska vicešampionka u trostavu, u Bangkoku je osvojila osmo mesto, a u finale je ušla sa 582 kruga, kao druga.

Arsovićeva se u Rio de Žaneiru prvi put takmičila MK puškom ove godine.

"Najvažnije je bilo da vidimo uslove na strelištu i da se tako spremamo za Olimpijske igre. Uslovi na malokalibarskom strelištu su generalno dobri, nije vetrovito. Objekat je dobro zaštićen od vetra, jedino što strelcima smeta su temperature od 35–37 stepeni Celzijusa, ali za vreme Igara neće biti tako. Nije još sve sređeno, finalna hala još nije završena, ali gadjali smo i u lošijim uslovima", rekao je trener reprezentacije Dragan Donević.

Denović je govorio i o učinku svoje učenice Andree Arsović.

"Već duži period je u krizi sa malokalibarskim oružjem, ali s obzirom da smo na pripremama u Solinu radili na novim taktičkim elementima, mislim da će do Olimpijskih igara dostići maksimum", dodao je on.

Takmičenje je obeležila Hrvatica Snježana Pejčić. Najbolji ženski strelac sveta za 2015. godinu osvojila je zlato, a prethodno je u kvalifikacijama "ubila" 594 kruga, čime je za dva kruga nadmašila svetski rekord, koji je do danas delila sa još četiri takmičarke, između ostalih i sa Nemicom Barbarom Engleder, danas drugoplasiranom.

Bronza je pripala Mongolki Nandinzaji Gankujag, koja je tek drugi put gađala u finalu Svetskog kupa.

Sem Maksimovićeve i Arsovićeve, Srbija nije imala više predstavnika u današnjem programu Svetskog kupa.

Srbija je do sada osvojila dve medalje u Rio de Žaneiru. Damir Mikec se okitio srebrom vazdušnim pištoljem, a Stevan Pletikosić bronzom MK puškom iz ležećeg stava.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke