SK - Andrea Arsović upucala zlato u Minhenu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.05.2016.
18:01
Izvor: Sportske.net

Srpska streljačica Andrea Arsović okitila se zlatnim odličjem na Svetskom kupu u Minhenu, pošto je u subotu ostvarila najbolji rezultat u disciplini vazdušna puška.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Prvog dana Svetskog kupa u Minhenu Andrea Arsović je donela Srbiji zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška sa 208.5 pogođenih krugova.

Srpska streljačica je odnela pobedu u vrlo uzbudljivom i izjednaćenom finalu sa pomenutim rezultatom, što je za 0.9 krugova manje od državnog rekorda koji je sama postavila.

Andrea Arsović je slavila ispred Meksikanke Goreti Alehandre Zumaja Flores, koja je pogodila 207,9 krugova, čime je izjednačila svetski juniorski rekord finala Iranke Najmeh Kedmati iz 2014. godine.

Srpska reprezentativka iz redova Partizana je do sada osvojila sedam medalja na turnirima Svetskog kupa, ovo joj je četvrta zlatna. Ima i jedno srebro i dve bronze.

Na finalnim turnirima SK okitila se sa dva srebra, kao i jednom bronzom, baš vazdušnom puškom u Minhenu prošle godine.

Andrea Arsović je u kvalifikacijama, u kojima je startovalo čak 137 takmičarki, zauzela peto mesto. Ivana Anđušić Maksimović se plasirala na 19. mesto, a i mlada Milica Babić se našla u "gornjem domu" na 48. poziciji. Iza sebe je ostavila 89 rivalki.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Скаузерлија
Saturday, 21.05.2016
19:43

Је л' читаш Мишко, а? Читаш, читаш ... :)