Senzacionalan poraz Zvezde u Nišu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.04.2017.
13:50
Izvor: Sportske.net, Ragbi 13 federacija Srbije

Podvig za istoriju niškog Radničkog!

Ragbi 13 Federacija Srbije
Ragbi 13 Federacija Srbije

Povezane vesti

Senzacija u 3. kolu Grupe A Prve lige Srbije u ragbiju 13!

Sa nestrpljenjem se očekivao derbi između Partizana i Dorćola koji je zbog izbora odložen, a pravi šok priredio je Radnički iz Niša pobedom nad Crvenom zvezdom – 24:18 (8:4).


Do jednog od najvećih iznenađenja u modernoj istoriji srpskog ragbija, domaći su stigli potpuno zasluženo na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair. Radnički je praktično vodio od početka do kraja, iako se očekivalo da nekadašnji šampion slomi otpor protivnika u finišu meča.

Međutim, Nišlije su očigledno bile silno motivisane i izdržale su nalet Zvezde koja je doduše bila lišena pomoći nekoliko bitnih igrača, najpre Vojislava Dedića, Miloša Ćalića i Slobodana Milenkovića.

To svakako ne umanjuje šokantnu pobedu Radničkog u čijim redovima su ključne eseje posle izjednačenja gostiju u drugom poluvremenu (8:8) postigli Đorđe Stošić i Stefan Arsić.

Prošle godine u gotovo isto vreme takođe na Čairu, ekipa iz Niša je bila blizu senzacionalne pobede, ali su tada crven-beli odoleli. Ovoga puta Zvezdi nije bilo spasa, pa je Radnički zabeležio prve poene u novoj sezoni.

Rezultati 3. kola Grupe A Prve lige Srbije:


Radnički - Crvena zvezda 24:18, Partizan – Dorćol (odloženo).

Tabela: Partizan 3, Crvena zvezda 3, Dorćol 2, Radnički 2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke