Problemi za naše strelkinje, kako se izboriti sa vetrom do odlaska u Rio?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.06.2016.
12:54
Izvor: Beta

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović nisu uspele danas da se umešaju u borbu za visok plasman u trostavu na Svetskom kupu u Bakuu.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Obe su pre nekoliko dana blistale u takmičenju vazdušnom puškom, ali danas se nisu dobro snašle na otvorenom malokalibarskom strelištu (tri puta 20 metaka), saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Po lošim vremenskim uslovima, uz jak vetar, Arsovićeva je sa 573 kruga zauzela 27. mesto, a Maksimovićeva se plasirala na 34. poziciju (571 krug).

"U finale se ulazilo sa 582 kruga, a najbolji rezultat u kvalifikacijama bio je 584 kruga, što je slabo. Naše takmičarke se ne snalaze u ovakvim vremenskim uslovima. U poslednje vreme najviše se radilo u zatvorenom strelištu. Period do Olimpijskih igara mora da se iskoristi da uvežbaju tehniku i taktiku gađanja po vetru", rekao je sportski direktor SSS Srećko Pejović.

Zlato je pripalo Hrvatici Snježani Pejčić. Ona je kao poslednja, osma, ušla je u finale, sa 582 kruga, ali je finalu dominirala i ostvarila ubedljiv trijumf.

Svetski kup u Bakuu završava se u utorak, kada je na programu takmičenje u muškom trostavu (tri puta 40 metaka), u kome Srbiju predstavljaju Milenko Sebić, Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke