Partizan ne posustaje, ubedljiva i Zvezda...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.04.2015.
19:00
Izvor: Sportske.net, ragbiliga.rs

Ragbisti Partizana nastavljaju sa pobedama Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. Dan ranije, slavila i Crvena zvezda.

ragbiliga.rs
ragbiliga.rs

Povezane vesti

Ragbisti Partizana zabeležili su i četvrtu pobedu u isto toliko mečeva u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13.

U drugoj utakmici 4. kola, lider šampionata je slavio u Nišu protiv domaćeg Radničkog sa 36:18 (18:10).

Teže nego što se očekivalo, crno-beli su na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair osvojili nova dva boda, pošto su Nišlije prikazale daleko najbolju partiju ove sezone. Predvođen reprezentativcem Džavidom Jašarijem, Partizan je držao kontrolu nad utakmicom, međutim Radnički je pokazao da ima veoma talentovan tim.

Ipak, presudilo je iskustvo crno-belih koji su tako i dalje neporaženi u novoj sezoni.

Dan ranije, u subotu, ragbisti Crvene zvezde ostvarili su svoju drugu pobedu u Prvoj ligi Srbije. U prvom meču 4. kola, aktuelni šampion je na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari savladao Tašmajdan Tajgerse sa 58:36.

zvezda ragbi

Foto: ragbiliga.rs


Predvođeni povratnikom iz Francuske, reprezentativcem Vladislavom Dedićem, crveno-beli su sigurno rešili gradski u svoju korist. Međutim u poslednjih 20 minuta meča, umalo se Zvezdi obila o glavu nervozna igra.

Prvo je Dedić u 66. minutu zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton i samim time isključenje na deset minuta. Dodatni problemi nastali su sedam minuta kasnije kada su Zvezdaši Petar Milanovic i Mladen Ranjđić takođe zbog nesportskog ponašanja dobili crvene kartone.

Uprkos brojčanoj prednosti, Taš nije mogao do preokreta, vec je samo zabeležio pristojan poraz. Ipak, nervoza Milanovića i Ranjđića skupo će kostati crveno-bele koji će biti lišeni njihove pomoći u derbiju narednog vikenda protiv Dorćola.

Poslednja utakmica 4. kola između Dorćola i Radničkog iz Nove Pazove je odložena i termin njenog odigravanja biće određen naknadno.

Na tabeli, Partizan je ostao lider sa maksimalnih osam bodova, Crvena zvezda, Dorćol i Radnički iz Nove Pazove imaju po četiri, sa time što je Dorćol odigrao samo dva meča. Na začelju su Radnički iz Niša i Tašmajdan za sada još uvek bez bodova u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke