Moldovan: "Izboriti što više normi za OI 2016."

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.12.2014.
01:06
Izvor: Beta

Srpska kajakašica Nikolina Moldovan rekla je danas da je 2014. godina najbolja godina u njenoj karijeri.

kajakss.org.rs
kajakss.org.rs

Povezane vesti

Srpska kajakašica Nikolina Moldovan rekla je danas da je 2014. godina, u kojoj je osvojila srebrnu i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, najbolja godina u njenoj karijeri i da je cilj reprezentacije da izbori što više normi za Olimpijske igre u Rio de žaneiru 2016. godine.

Nikolina Moldovan je sa sestrom Oliverom u avgustu na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojila srebrnu medalju na 500 metara, a u sprintu u individualnoj konkurenciji bronzu.

"Ova godina je bila izvanredna, najbolja godina u mojoj karijeri. Imamo velike ciljeve u 2016. godini jer želimo da izborimo što više normi za Olimpijske igre u Rio de žaneiru. Pripremni period je već pcoceo, jer nas prvo takmičenje očekuje u maju. Ova godina je bila srebrna i bronzana, nadam se da će sledeća biti zlatna", rekla je Nikolina Moldovan na konferenciji za novinare u Beogradu.

Nikolina Moldovan proglašena je za najbolju sportistkinju Srbije u 2014. godini.

Najbolji trener u 2014. godini Dragan Plavšić rekao je da je cilj reprezentacije da napravi kontinuitet dobrih rezultata.

"Ja imam osam takmičara, pet takmičara i tri takmičarke i niko nije bio ispod četvrtog mesta na SP. To je velika obaveza jer rezultati u jednom trenutku dodju, ali ih je posle teško ponoviti. Mi želimo da napravimo kontinuitet. Nadam se da ćemo na predstojećim takmičenjima ići na zlato, ali i srebro i bronza bi nas učinili srećnim",
rekao je Plavšić.

On je rekao da želi da takmičari izbore što više kvota za Olimpijske igre, kako bi srpski reprezentativci bili u konkurenciji za medalje.

Kajakaš Marko Tomićević (24), koji je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Moskvi, rekao je da je 2014. godina bila najuspešnija u njegovoj karijeri i da planira da se još 10 godina bavi kajakom.

"Za mene je 2014. godina bila najuspešnija, jer sam prvi put osvojio medalju na seniorskom takmičenju. Planiram da se i narednih 10 godina bavim kajakom",
rekao je Tomićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke