Kragujevac šestu godinu za redom domaćin kampa "Girls Project"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.08.2016.
22:21
Izvor: Sportske.net, badminton.org.rs

Kragujevac je šesti put uzastopno bio domaćin međunarodnog kampa za devojčice uzrasta do 15 godina "GIRLS PROJECT – SERBIA 2016" koji je ove godine okupio 28 badmintonki iz devet zemalja.

badminton.org.rs
badminton.org.rs

Povezane vesti

Kragujevac je od 8. do 13. avgusta bio domaćin međunarodnog trenažnog badminton kampa za devojčice uzrasta do 15 godina, Girls Project – Serbia 2016, koji je po šesti put uzastopno organizovao Badminton klub Ravens KG uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca.

Jedinstveni ženski projekat pod patronatom Evropske badminton konfederacije (BEC) ove godine u hali Druge kragujevačke gimnazije okupio je 28 najtalentovanijih igračica iz osam zemalja – Danske, Švedske, Slovačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i naravno Srbije.

Kao i prethodne tri godine i ove kampom je rukovodila Škotlanđanka Debi Linč, bivši selektor danske reprezentacije koja živi na relaciji Danska – Švedska, kojoj je u radu sa talentovanim badmintonkama pomagao njen prvi asistent Kenet Kjelerup.

"Izuzetno smo ponosni što su sve predviđene aktivnosti kampa protekle po planu. Sve igračice su bile disciplinovane na terenu i van njega i tako iskoristile priliku da napreduju, a istovremeno da ostvare nove kontakte i prijateljstva. Među osam zemalja učesnica imali smo i dve zemlje koje su prvi put imale svoje predstavnike u Kragujevcu, a to su Hrvatska i Švedska. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo tokom kampa imali izuzetnu čast da nas poseti i sa nama ceo jedan dan provede TV ekipa Svetske badminton federacije. Snimljen video materijal biće prezentovan na online video kanalu BADMINTON UNLIMITED, koji preko YouTube prati preko 300.000 pretplatnika. Nadamo se da će to dodatno doprineti razvoju badmintona u Srbiji i regionu, kao i promociji projekta koji već šest godina razvijamo u saradnji sa Evropskom badminton konfederacijom i Badminton savezom Srbije. Inače, kao i prethodnih godina i ove u sinopsisu kampa bio je i izuzetno bogat socijalni program. On doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama", istakao je menadžer 'Girls Camp – Serbia' i prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

Srpski badminton na kampu su predstavljaje takmičarke Anja Velemir, Minja Milovanović, Sara Lončar, Jana Nedeljković, Anđela Vitman i Sanja Perić, te treneri Marija Bulatović, Milica Uskoković i Andreja Todorović, a ova prilika je iskorišćena i kao priprema za Balkansko prvenstvo za igrače do 15 godina koje će biti održano u Novom Sadu od 26. do 28. avgusta.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke