ISTORIJSKI trofej Partizana!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.06.2017.
11:18
Izvor: Sportske.net, Ragbi 13 federacija Srbije

Navijači Partizana ponovo imaju razloga za slavlje, ovaj trofej crno-beli do sada nisu osvajali!

Ragbi 13 Federacija Srbije
Ragbi 13 Federacija Srbije

Povezane vesti

Prvenac Partizana u srpskom ragbiju 13! Crno-beli su konačno stigli do jednog trofeja u seniorskoj konkurenciji pošto su u finalu Kupa Srbije na terenu Nastavnog centra Makiš savladali Dorćol 42:22 (22:10).

Bolja fizička sprema i forma presudili su pobednika ovog meča, iako je aktuelnišampion Srbije umalo u drugom poluvremenu ponovo napravio preokret.

Međutim, za razliku od polufinala sa Zvezdom prošle nedelje, Dorćolci nisu imali snage da na sličan način dobiju i drugog večitog rivala.

Od početka do kraja meča tim Admira Hadžića kontrolisao je rezultat – posle vođstva od 10:0, Dorćolci su uspeli samo da stignu od izjednačenja u prvom poluvremenu (10:10), dok su u drugom delu u dva navrata stizali na minus šest (22:16) i zaostatak od četiri poena (26:22). Međutim, u poslednjih 17 minuta Partizan se nije dao i sa 16 vezanih poena, odnosno tri postignuta eseja stigao do istorijskoj trijumfa.

''Ovo je kruna rada jednog tima kroz nekoliko godina, najveći broj ovih igrača je prošao kroz naše mlađe kategorije. Možda smo se nadali da ćemo ranije stići do prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji, ali smo sigurni da sada kada je stigao neće biti poslednji'', rekao je u jednom dahu trener crno-belih Admir Hadžić.

Osvajanjem Kupa, Partizan je konačno materijalizovao svoje odlične partije u poslednje dve sezone i donekle su se osvetili Dorćolu za poraz u finalu plej-ofa nacionalnog šampionata 2015. godine.

Inače, ova dva rivala očekuje jako bitna utakmica najpre za Dorćol u Grupi A Prve lige Srbije, jer aktuelnom šampionu od tog meča zavisi opstanak u društvu najboljih kao i odbrana titule u drugom delu sezone.


Takođe, ovog vikenda odigrane su i dve utakmice Grupe B Prve lige Srbije, Radnički je na svom terenu BUSK na Novom Beogradu savladao Morava Geparde sa 32:10.

Na jugu Srbije, Soko je u Vranju deklasiralo Car Dušan Silni sa čak90:0, pa će tako Vranjanci u preostala dva duela sa beogradskimRadničkim odlučivati koja će ekipa na jesen igrati u Grupi A.

Sadržajan ragbi vikend u Srbiji zaokružio je posle dužeg vremena i jedan turnir u Novom Sadu, u Kupu Vojvodine igrala se devetka na stafionu FK Kabel. U konkurenciji domaćina Podbare i Dinama iz Pančeva, prvo mesto osvojila ja ekipa Radničkog iz Nove Pazove.

PARTIZAN – DORĆOL 42:22 (22:10)

Eseji: Kušić (’1), Karanović (’8), V. Milutinović (’33 i ’73), Janković (’36), Srbljanin (’56 i ’67), Madžarević (’79) (Partizan) – Ivanović (’13), Šević (’29 i ’42), Milanko (’63) (Dorćol).

Golovi: Jašari 2/5, V. Milutinović (3/3) (Partizan) – Nedeljković (3/4) (Dorćol).

PARTIZAN: Vojinović, Bitići, V. Milutinović, Srbljanin, Janković, Čarapić, Jašari, Abidinović, Ilić, Kovačević, Kovač, Kušić, Madžarević. Rezerve: Stojković, Bajrami, Karanović, D. Milutinović.

DORĆOL: Mora, Avramović, Lazin, Petrović, Bulajić, Milanko, Čobanović, Radić, S. Vukanović, Devetak, Ivanović, Aleksić, Nedeljković. Rezerve: Tasić, Šević, Milčić, Mitrović.

Stadion: Nastavnog centra Makiš. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Milinković (Beograd). Pomoćnici: Ivica Đorđević i Dušan Virc (obojica Beograd)
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
17:46
avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
11:23

Ovo nije legitimni klub Partizan. Lepo je sto nose nase ime i sto su osvojili taj trofej, ali na tome sve treba i da se zavrsi jer je njihovo postojanje bilo osporeno za razliku od florbol kluba koji (jos uvek) formalno nije clan JSD, ali ga Drustvo priznaje kao takvog.

avatar
SERBON
Monday, 12.06.2017
14:03

Upravo tako. Jedan košarkaški gigant kakav je CSKA nema podršku navijača jer nije član sportskog društva.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
14:39

Hvala. Tamo gde sam to procitao nema greske, ti moji izvori nikad ne grese, ali uvek je dobro kad dobijem potvrdu na sto vise adresa :-D Inace, nije ni cudo sto CSKA u kosarci ima toliko malo navijaca, a kidaju...