EP - Šest finala za srpske kajakaše

Autor: Beta Beta
subota 25.06.2016.
01:45
Izvor: Beta

Srpski kajakaši izborili su šest A i jedno B finale prvog dana Evropskog prvenstva u Moskvi.

www.kajakss.org.rs
www.kajakss.org.rs

Povezane vesti

Sestre Nikolina i Olivera Moldovan plasirale su se u finale dvoseda na 500 metara, u disciplini u kojoj su na nedavnom svetskom kupu osvojile bronzanu medalju.

"Prva trka nam je uvek problematična. Međutim, samim tim što smo bile prve i ušle u direktno u finale naravno da smo zadovoljne. Nadam se da će se sve tako odvijati i u finalu", rekla je Olivera Moldovan posle trke.

Ona je dodala da se cela ekipa dobro spremila, ali da su svi svesni da je najvažnije ono što će se desiti na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Mesto u finalu izborio je i srpski dvosed na 1.000 metara u sastavu Milenko Zorić i Marko Tomićević.

"Imali smo jaku grupu, ali smo morali da pobedimo da ne bismo trošili snagu zbog takmičenja u četverosedu. Poveli smo na samom startu, smireno veslali i čuvali prednost. U finišu smo podigli broj zaveslaja i to nas je dovelo do prve pozicije. Konkurencija je ovde jaka, ali smo mi favoriti tako da očekujemo da ćemo se boriti za medalju", naveo je Milenko Zorić.

Osim finala u dvosedu, Zorić i Tomićević izborili su i finale u četverosedu na 1.000 metara zajedno sa Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim.

"Danas nam je bila tek treća trka u ovoj posadi. Nije baš najbolje išlo ali smo i pored toga uspeli da de plasiramo direktno u finale kao trećeplasirani u kvalifikacijama. Ostaje nam do nedelje da se još malo uveslamo i mislim da možemo čak i da se umešamo u borbu za medalje", rekao je Zorić.

Finalne trke izborile su i Milica Starović u jednosedu na 500 metara, kao i Kristina Bedeč u jednosedu na 1.000 metara. Simo Boltić takmičenje nastaviti u B finalu jednoseda na 500 metara.

Dejan Pajić takmičenje u jednosedu na 1.000 metara završio je u kvaflikacijama, dok je Strahinja Mladežić na istoj deonici u jednokleku završio u polufinalu. U jednokleku na 500 metara Mladežić je izborio finale.

Mesto u polufinalu izborio je i parakajakaš Vuk Radovanović u kategoriji KL2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke