EP - 'Dupla kruna' za Srbiju u Mariboru!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.03.2017.
13:34
Izvor: Sportske.net, serbianshooting.rs

Srpska strelkinja Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mariboru uz novi svetski rekord, a najsjajnije odličje pripalo je i ženskoj nacionalnoj selekciji.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Veliki uspeh ostvarile su u subotu srpske strelkinje na Evropskom prvenstvu u Mariboru, pošto je osvojeno zlato u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Zorana Arunović se okitila pojedinačnim zlatom u takmičenju pištoljem sa novim svetskim rekordom (246,9 krugova), a najviše je doprinela je što je naša nacionalna selekcija ovim oružjem , u kojoj su uz nju gađale Bobana Veličković i Jasmina Milovanović, okitila ekipnom titulom.

Arunovićeva je u pojedinačnoj konkurenciji finale učinila neinteresantnim jer je već sredinom takmičenja imala ogromnu prednost u odnosu na rivalke pa je na kraju sakupila 7.9 krugova više od drugoplasirane.

Naša reprezentativka je fenomenalno finale završila u velikom stilu pogodivši maksimalnih 10.9 krugova u poslednjem hicu. Osvojila je drugu seniorsku pojedinačnu medalju na Evropskim prvenstvima, posle bronze u Đeru 2016.

Arunovićeva je i najzaslužnija za ekipnu titulu Srbije. Zorana Arunović je imala sjajnu prvu seriju 99 krugova. Bobana Veličković i Jasmina Milovanović su dovoljno dobro gađale da Srbija brzo preuzme vođstvo, koje nije ispuštala do kraja.

Zaklnjučno sa takmičenjem pištoljem za dame Srbija je za sada na EP u Mariboru osvojila devet medalja (tri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke